Europa are nevoie de un raspuns coordonat la criza financiara

Europa trebuie sa adopte o abordare coordonata la criza financiara iar statele membre nu trebuie sa actioneze pe cont propriu, a declarat sambata directorul general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, transmite AGERPRES. "Situatia economiei mondiale este extrem de ingrijoratoare iar Fondul Monetar International isi va publica estimarile referitoare la perspectivele economice care sunt considerabil mai scazute decat au fost pana acum", a afirmat Dominique Strauss-Kahn, fara a oferii alte detalii. Potrivit directorul FMI, actuala situatie financiara este un test fara precedent pentru tarile care folosesc moneda euro.



Citeste mai mult...

Majorarea cu 50% a salariilor va cobori cresterea economica

Ministrul economiei si finantelor a avertizat, sambata, ca o crestere salariala pentru bugetari va genera o majorare de salarii in institutii neguvernamentale, regii sau sectorul privat, potrivit AGERPRES. "O crestere cu 50 la suta a salariilor la bugetari, si care va fi urmata de o crestere de cel putin 40 la suta pentru angajatii in sectorul neguvernamental, practic reduce fondul investitional si coboara cresterea economica a anului viitor la doi la suta", a declarat Varujan Vosganian, intr-un interviu televizat.



Citeste mai mult...

Investitiile britanice in Romania - 4 miliarde euro

Volumul investitiilor britanice in Romania, realizat in perioada 1990-2007, depaseste patru miliarde de euro, situand Marea Britanie pe pozitia a saptea din acest punct de vedere, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Ambasada Romaniei la Londra. In Romania, erau inregistrate, la finele anului trecut, 3.572 de societati cu capital britanic, cu un total investit de 633,27 milioane de euro, si cu o pondere de 3,77 la suta din totalul investitiilor straine directe in Romania.



Citeste mai mult...

Salariile profesorilor vor creste cu 9% de la 1 octombrie

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a dat, sambata, asigurari ca salariile profesorilor vor creste de la 1 octombrie cu 9%, asa cum s-a stabilit cu sindicatele la inceputul anului, pentru aceasta majorare fiind asigurate resursele bugetare, conform AGERPRES. "Nu este vorba despre o majorare pe care Guvernul a decis-o acum. Majorarea cu 9% a fost convenita si este prinsa in protocolul pe care Guvernul l-a semnat cu sindicatele si nu numai cu cele din invatamant. De altfel, majorarea salariilor in educatie anul acesta este de 15% in medie.



Citeste mai mult...

Deputatii au decis obligativitatea proprietarilor de a-si asigura locuintele

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, cu 212 de voturi pentru, unul impotriva si sase abtineri, proiectul de lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor.



Citeste mai mult...

250 de economisti solicita Uniunii Europene sa actioneze

Intr-un moment in care Uniunea Europeana se straduieste sa gaseasca o rezolvare la criza, economisti din lumea intreaga au luat cuvantul impreuna pentru a le cere liderilor europeni "sa-si uneasca eforturile" impotriva crizei financiare "Inainte ca ea sa devina incontrolabila", relata marti AGERPRES. "Problema nu este ca noi nu stim cum sa oprim criza financiara. Problema este lipsa de vointa politica", au estimat experti de la diferite universitati si institute europene sau americane, intr-un apel intitulat "Criza financiara: Ce-i de facut ?".



Citeste mai mult...

MEF pregateste plafonul de garantare a depozitelor bancare la 50.000 euro

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) urmeaza sa pregateasca documentele necesare pentru majorarea plafonului de garantare a depozitelor bancare la nivelul plafoanelor din statele Uniunii Europene, adica la 50.000 de euro, de la 20.000 euro, a anuntat premierul Calin Popescu-Tariceanu, dupa sedinta de guvern de miercuri, potrivit AGERPRES.



Citeste mai mult...

Europa de Est - economia de risc in fata crizei financiare

Statele din Europa de Est prezinta cel mai ridicat risc in fata crizei financiare in randul economiilor emergente, ca urmare a ratelor de schimb instabile care genereaza o expunere a companiilor la datoriile in moneda straina si un deficit comercial ridicat, potrivit unei analize Reuters, transmis de."Europa de Est este cea mai expusa regiune printre economiile emergente.

Cuvinte cheie: pib, est, emergente


Citeste mai mult...

Bulgaria s-a alaturat proiectului NETS

Bulgaria sustine oficial proiectul "Noul Sistem de Transport European" (NETS), a declarat, miercuri, Valentin Georgiev, reprezentantul Camerei de Comert Americane din Bulgaria, in incheierea celui de al doilea Forum regional al energiei "Provocari globale-Actiuni regionale", care s-a desfasurat la Budapesta, potrivit AGERPRES. "Cooperarea regionala functioneaza iar sprijinul Bulgariei pentru proiectul NETS reprezinta un pas spre rezolvarea problemelor din domeniul energiei cu care se confrunta statele din Europa Centrala si de Est", a afirmat Valentin Georgiev.

Cuvinte cheie: nets, naturale, europa


Citeste mai mult...

Ajutoare mai mari cu 12,5% pentru incalzire

Pentru sezonul rece 2008-2009, Executivul a decis cresterea cuantumului ajutorului pentru incalzire, in cazul persoanelor care se incalzesc cu gaze naturale, cu 12,5 la suta, astfel incat majorarea pretului la gaze sa fie acoperita integral, se arata intr-un comunicat remis de Guvern, potrivit AGERPRES. Astfel, pentru prima transa de venituri, pentru cele mai sarace familii, al caror venit mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanelor singure, se situeaza pana la 155 lei, cuantumurile actuale vor creste de la 233 de lei la 262 de lei.

Cuvinte cheie: lei, acorda, venituri


Citeste mai mult...

Pretul barilului de petrol cade sub 80 de dolari

Pretul barilului de petrol Brent destinat livrarii in noiembrie a coborat vineri sub 80 de dolari, in cadrul tranzactiilor bursiere electronice din Asia, in conditiile crizei financiare actuale si a nelinistilor legate de cererea de petrol, transmite AGERPRES, cu referire la agenti bursieri. Astfel, la primele ore ale diminetii de vineri, barilul de petrol Brent cu livrare in noiembrie a pierdut 3,47 dolari, coborand pana la pretul de 79,19 dolari, dupa ce a incheiat ziua de tranzactionare de joi, de la Londra, la 82,66 dolari.



Citeste mai mult...

Nabucco - prioritatea numarul unu pentru Romania

Ambasadorul Romaniei in Azerbaidjan, Nicolae Ureche, a acordat, vineri, un interviu ziarului azer Day.Az in care a accentuat interesul Romaniei pentru zona caspica, bogata in rezerve de hidrocarburi, precum si pentru proiectul european Nabucco, la care autoritatile azere au acceptat sa participe, explicand ca Bucurestiul incearca, la fel ca toate tarile europene, sa-si diversifice la maximum rutele de aprovizionare. "Gazoductul Nabucco este pentru noi cel mai important proiect. Speram foarte mult ca la negocierile de pana la sfarsitul acestui an se va ajunge la noi progrese in ce priveste transpunerea in practica a acestui proiect.



Citeste mai mult...

Romania, locul doi in Europa in topul tranzactiilor imobiliare mari din Europa, in trimestrul doi

Romania ocupa locul doi in Europa in topul tranzactiilor imobiliare mari inregistrate pe primele sase luni ale anului, cu o crestere de 18,6 la suta in trimestrul doi al anului, potrivit unei analize a companiei imobiliare Cushman&Wakefield.Doar Rusia a inregistrat o crestere mai mare a volumul tranzactiilor mari, in trimestrul doi al anului, cu o crestere de peste 73 la suta.

Cuvinte cheie: suta, anului, crestere


Citeste mai mult...

Peste 14.000 locuinte noi la vanzare, in estul Capitalei

Numarul locuintelor noi scoase la vanzare in zona de est a Capitalei este, in prezent, de 14.215 unitati locative, preturile pe metru patrat construit variind variind intre 1.236 euro, plus TVA, in zona Th. Pallady, si 1.582 euro, plus TVA, in zona Vitan, conform unui studiu realizat recent de compania de consultanta imobiliara MediaCity. Studiul a luat in considerare ansamblurile rezidentiale noi anuntate pana acum de catre dezvoltatori si care mai au disponibile locuinte la vanzare. Termenele de finalizare prevazute acopera perioada 2008 - 2012. Astfel, pana la sfarsitul anului 2008 este asteptata livrarea a 1.811 unitati locative in 11 proiecte rezidentiale.



Citeste mai mult...

Adama: Preturile apartamentelor din proiectul Evocasa se majoreaza cu 2,5 la suta

Preturile apartamentelor din proiectul Evocasa se va majora cu 2,5 la suta din cauza cresterii costurilor de constructie ale cladirii, potrivit datelor dezvoltatorului imobiliar Adama.



Citeste mai mult...

Profitul VAE Apcarom a scazut cu 3,4 la suta, in primul semestru

Compania VAE Apcarom a inregistrat in primul semestru al acestui an un profit net de 1,696 milioane lei, cu 3,42 la suta mai mic fata de cel obtinut in perioada similara a anului trecut, care s-a ridicat la 1,756 lei, conform raportarii financiare publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti. Veniturile totale ale societatii s-au ridicat la 46,984 milioane lei (plus 14,723 milioane lei fata de primele sase luni din 2007), iar cheltuielile la 45,037 milioane lei (plus 114,74 milioane lei). Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 13,53 la suta, ajungand la 42,803 milioane lei.

Cuvinte cheie: milioane, lei, vae


Citeste mai mult...

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea ISAF de catre Colas Rail

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Societatii de Semnalizari si Automatizari Feroviare SA Bucuresti - ISAF de catre societatea Colas Rail SA din Franta, potrivit unui comunicat al CC.Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica realizata de catre societatea Colas Rail SA din Franta, prin dobandirea pachetului de actiuni reprezentand 99,0978 la suta din capitalul social al societatii ISAF Bucuresti.Aceasta operatiune s-a realizat in baza contractului de cesiune de actiuni, incheiat intre societatea Colas Rail SA, in calitate de cesionar si o parte din actionarii societatii ISAF SA, persoane fizice, in calitate de cedenti.



Citeste mai mult...

BCR va introduce pana la sfarsitul anului platile internationale prin Internet si telefon

BCR va introduce, in a doua jumatate a anului 2008, platile internationale prin Internet si telefon, pentru clientii serviciului integrat 24 Banking, care ofera acces la operatiuni fara a mai intra in contact cu banca.



Citeste mai mult...

Azomures domina deschiderea sesiunii bursiere

Actiunile producatorului de ingrasaminte chimice Azomures Tg. Mures dominau tranzactiile cu actiuni in deschiderea sesiunii bursiere de marti la Bursa de Valori Bucuresti /BVB/, iar cotatia acestor titluri era in crestere cu 10,29 la suta, dupa ce cu o zi in urma compania a publicat rezultate financiare foarte bune, peste asteptarile pietei. BVB a deschis in crestere usoara sedinta de tranzactionare de marti, iar indicele general al pietei BET-C a inregistrat o apreciere de 0,03 la suta in debutul sesiunii.

Cuvinte cheie: suta, indicele, bvb


Citeste mai mult...

Romtelecom: Tarife reduse cu 40 la suta din 11 august

Operatorul de telecomunicatii a redus de luni cu peste 40 la suta tarifele convorbirilor interurbane in reteaua companiei, efectuate in orele de varf, informeaza Romtelecom.De asemenea, apelurile catre alte retele de telefonie fixa din Romania scad cu 17 la suta. Astfel, clientii Romtelecom persoane fizice vor putea efectua convorbiri interurbane la tarife locale, compania adaugand lunar 10 minute in plus abonamentelor pentru serviciile de telefonie Confort 50.



Citeste mai mult...

Grupul Payzone dezminte informatiile legate de vanzarea filialei din Romania

Grupul Payzone - activ pe piata europeana de plati electronice cu numerar - dezminte informatiile aparute in presa irlandeza privind vanzarea filialei din Romania, informeaza un comunicat al Payzone Romania. "Afacerea din Romania este un joint venture si orice tranzactie de asemenea anvergura trebuie discutata in prealabil de catre actionariat. Pana la acest moment, nu exista exprimata nicio astfel de intentie din partea actionariatului majoritar.



Citeste mai mult...

Profitul net al companiei Carbochim a crescut de aproape patru ori

Fabricantul de produse abrazive Carbochim Cluj Napoca a raportat, in primul semestru din 2008, un profit net de 1,42 milioane lei, de aproape patru ori mai mare comparativ cu prima jumatate a anului 2007, cand s-a situat la 360.645 lei, potrivit rapoartelor financiare ale companiei remise Bursei de Valori Bucuresti /BVB/, preluate de Agerpres. Cifra de afaceri neta s-a situat la 17,1 milioane lei, in crestere cu 3,39 la suta fata de primul semestru din 2007, cand a fost de 16,54 milioane lei.In perioada de referinta, veniturile totale au avansat de la 16,99 milioane lei la 17,9 milioane lei, iar cheltuielile totale au scazut de la 16,57 milioane lei la 16,23 milioane lei.

Cuvinte cheie: milioane, lei, primul


Citeste mai mult...

Fitch a confirmat ratingul A- pentru BCR

Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat, vineri, calificativul A- acordat Bancii Comerciale Romane pentru datoriile pe termen lung in valuta si in moneda nationala, perspectiva fiind, insa, negativa, conform AGERPRES. Fitch a reconfirmat si calificativul F2 pentru datoria pe termen scurt in valuta.Agentia precizeaza ca aceste calificative reflecta potentialul mare de sustinere din partea actionarului majoritar, Erste Bank, de care se bucura BCR. Ratingul Erste este A iar perspectiva pozitiva.

Cuvinte cheie: bcr, milioane, termen


Citeste mai mult...

Profitul net al Titan s-a redus de aproape trei ori

Profitul net al societatii Titan a scazut de aproape trei ori in prima jumatate a anului 2008 comparativ cu aceeasi perioada din 2007 si s-a cifrat la 2,84 milioane lei, potrivit informatiilor financiare transmise Bursei de Valori Bucuresti si preluate de Agerpres. Cifra de afaceri a crescut cu 54 la suta in primul semestru din acest an si a ajuns la 154,57 milioane lei. Societatea Titan a inregistrat venituri totale de 156,81 milioane lei si cheltuieli in valoare de 153,44 milioane lei in primul semestru din 2008. In ceea ce priveste datoriile firmei, acestea au ajuns la 130 milioane lei in prima jumatate a acestui an, din care 129,67 milioane trebuie platite intr-o perioada de un an.

Cuvinte cheie: milioane, lei, suta


Citeste mai mult...

Afacerile Aradeanca au scazut cu 13 la suta, in primul semestru

Societatea Aradeanca Arad a realizat, in primul semestru al acestui an, o cifra de afaceri de 686.588 lei, cu 13 la suta mai mica fata de cea din perioada similara a anului trecut, conform datelor remise Rasdaq si preluate de Agerpres. Compania a incheiat primele sase luni cu un profit net de 372 lei, in conditiile unor venituri de 826.747 lei si ale unor cheltuieli de 826.304 lei. Profitul din exploatare a fost de 17.519 lei, cu peste 26 la suta mai mica fata de cel din perioada ianuarie-iunie 2007.

Cuvinte cheie: lei, arad, aradeanca


Citeste mai mult...

Mefin Sinaia a trecut pe profit in primul semestru

Compania Mefin Sinaia a raportat, in primul semestrul din 2008, un profit net de 238.955 lei, comparativ cu pierderi de 35.734 lei in prima jumatate a anului 2007, potrivit rapoartelor financiare ale companiei remise Bursei de Valori Bucuresti /BVB/ si preluate de Agerpres. Cifra de afaceri neta s-a situat la 13,477 milioane lei, in scadere cu 12 la suta fata de primul semestru din 2007, cand a fost de 15,3 milioane lei.In perioada de referinta, veniturile totale au avansat de la 15,541 milioane lei la 16,096 milioane lei, iar cheltuielile totale au crescut de la 15,577 milioane lei la 15,857 milioane lei.



Citeste mai mult...

Ana Pan a ajuns in Pitesti

Societatea Ana Pan deschide o noua franciza in centrul orasului Pitesti, viitorul magazin urmand sa aiba o suprafata de vanzare de 80 de metri patrati si o zona de depozitare si birouri cu o suprafata de 40 de metri patrati, conform AGERPRES. Noul magazin cu produse de cofetarie, patiserie si panificatie va fi inaugurat in jurul datei de 20 septembrie. Societatea Ana Pan a demarat, in noiembrie 2007, procesul de infiintare a unei retele de franciza de distributie de produse proaspete de cofetarie, patiserie si panificatie. Francizele Ana Pan sunt deschise in Bucuresti si Otopeni.

Cuvinte cheie: ana, franciza, pan

Citeste tot articolul Ana Pan a ajuns in Pitesti

Citeste mai mult...

Credex a lansat un credit de nevoi personale cu dobanda fixa

Credex, compania de servicii financiare a grupului Altex, a lansat creditul de nevoi personale cu dobanda fixa pe intreaga perioada de creditare, conform AGERPRES.Suma imprumutata poate varia intre 500 lei si 18.000 lei, pe o perioada de de minimum 12 luni si maximum 60 de luni. Expunerea maxima acceptata pe client este de 18.000 lei. Noul produs are o dobanda pentru creditul de nevoi personale in lei de 11,9 la suta, (DAE 25,3 la suta calculata la 60 de luni).Creditul poate fi acordat in 24 de ore si este disponibil in magazinele Altex si Media Galaxy, adresandu-se clientilor cu venituri cu varsta cuprinsa intre 20 si 65 de ani.

Cuvinte cheie: lei, altex, compania


Citeste mai mult...

SAAB ar putea investi in proiecte de mediu

Grupul suedez SAAB ar putea investi, prin societatile la care detine actiuni sau parteneri, in proiecte de mediu, de productie de energie din deseuri si proiecte eoliene, daca va castiga contractul de livrare a avioanelor de lupta multirol catre Ministerul Apararii, a declarat miercuri Orjan Borgefalk, vicepresedinte SAAB Industrial Cooperation, cu ocazia unei conferinte dedicata surselor regenerabile de energie. "Daca va castiga contractul, SAAB este pregatita sa ofere 100 la suta din valoarea contractului drept offset pentru industria romaneasca, ceea ce inseamna ca fondurile vor fi investite in diverse domenii in Romania, de la industria de aparare la energie si mediu.



Citeste mai mult...

Kaleva Travel Romania - vanzari de 6,5 milioane euro

Kaleva Travel Romania, apartinand Kaleva Travel Group - retea internationala de management al calatoriilor de afaceri, a inregistrat un volum al vanzarilor de 6,5 milioane euro, in primul semestru al acestui an, informeaza AGERPRES. "Este evident ca si in Romania oamenii de afaceri lucreaza astazi nu numai la birou, iar o masa de consiliu poate fi prea mica pentru zeci si uneori chiar sute de oameni care ar putea face subiectul unei intalniri de afaceri. Ce-am mai putea adauga atunci cand aceste intalniri se afla la sute sau mii de kilometri distanta de sediul companiei?



Citeste mai mult...

Ford aduce si alti investitori la Craiova

Investitia Ford la Craiova a facut ca zona sa devina interesanta pentru investitorii olandezi, motiv pentru care Ambasada Regatului tarilor de Jos si Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest (ADR SV) Oltenia au pus bazele unui plan comun de lucru si de colaborare, astfel incat cat mai multe firme din Olanda sa investeasca in Dolj.

Cuvinte cheie: craiova, adr, oltenia


Citeste mai mult...

Petrom ieftineste motorina de joi

Petrom va reduce, incepand de joi, ora 00,00, cu cinci bani litrul, pretul motorinei comercializate in statiile Petrom si PetrOMV, conform AGERPRES.Astfel, un litru de motorina Top Euro diesel va costa 4,10 lei, unul de OMV Sprint Diesel - 4,15 lei, un litru de Euro Diesel - 4,02 lei si unul de OMV Premium Diesel - 4,43 lei. Pretul benzinelor ramane nemodificat, si anume un litru de benzina ECO Premium 95 - 3,85 lei, Premium fara plumb 95 - 3,82 lei si Top Premium fara plumb - 4,15 lei. Un litru de benzina OMV Carrera 95 costa 3,92 lei, iar unul de benzina OMV Carrera 100 - 4,55 lei. La inceputul saptamanii, compania a ieftinit benzina cu patru bani litrul.

Cuvinte cheie: lei, diesel, litru

Citeste tot articolul Petrom ieftineste motorina de joi

Citeste mai mult...

30 de companii romanesti, in TOP 500 cele mai mari companii

Romania are mai putine companii in Topul 500 din Europa Centrala pentru anul 2007 (30 fata de 32, in topul anterior), dar veniturile totale au depasit 30,2 miliarde de euro (putin mai mult decat cifra cumulata a anului anterior - 29 miliarde de Euro), potrivit unui nou top realizat de Deloitte asupra primelor 500 mari companii din regiune, conform AGERPRES."Odata cu aderarea, companiile romanesti au intrat intr-o piata extrem de reglementata si foarte competitiva, unde mizele se joaca pe cifre mari", subliniaza George Mucibabici, presedintele Deloitte Romania. "Companiile noastre evolueaza bine in acest mediu extrem de competitiv.



Citeste mai mult...

Companiile din Romania acceseaza putine fonduri europene pentru investitii in energii bio

Doar 60 la suta din sumele aferente programului operational pentru cresterea a competitivitatii alocate in acest an, fonduri care pot fi utilizate si pentru investitii in producerea de energie regenerabila, vor fi contractate in acest an, a declarat, joi, ministrul pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi, potrivit AGERPRES. "Avem alocate fonduri de un miliard de euro pentru acest domeniu, in cadrul programului operational pentru cresterea competitivitatii economice, dar desi credeam ca toti banii alocati pentru acest an vor fi contractati, proportia va fi de 60 la suta", a explica Ovidiu Silaghi.



Citeste mai mult...

Gazprom este un partener important pentru proiectele Total in Rusia

Total SA, a treia companie petroliera din Europa, este interesata de un parteneriat cu Gazprom, pentru a-si dezvolta proiectele energetice in Rusia, transmite AGERPRES. "Daca vom lua in considerare implicarea in noi proiecte acolo, vom lucra cu Gazprom. Vrem sa ne mentinem relatiile. Gazprom este un partener cheie in Rusia", a declarat intr-un interviu Patrick de la Chevardiere, directorul financiar al grupului petrolier francez. Total si compania norvegiana StatoilHydro ASA detin participatii de 25, respectiv 24 la suta intr-un zacamant din oceanul Arctic iar Gazprom detine restul actiunilor.



Citeste mai mult...

Hidroelectrica va investi sase miliarde euro in retehnologizare

Hidroelectrica va investi sase miliarde euro, in perioada 2007 - 2025, pentru retehnologizare si cresterea capacitatii, fondurile urmand sa fie asigurate din surse proprii si credite comerciale, a declarat miercuri, directorul general Hidroelectrica, Traian Oprea, potrivit AGERPRES."Cele sase miliarde de euro vor fi investite in retehnologizare, cresterea cu 2.600 de megawati a puterii si cu o cantitate de energie suplimentara de sapte terrawati pe ora", a spus Oprea.



Citeste mai mult...

Romtelecom va furniza servicii de telefonie mobila pana la finele anului

Primele servicii de telefonie mobila ale Romtelecom vor fi lansate pana la sfarsitul acestui an, a declarat joi, directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis, potrivit AGERPRES. "Prima etapa a investitiilor pe care le vom face in perspectiva lansarii serviciilor de telefonie mobila va fi finalizata spre sfarsitul acestui an. De Craciun Romtelecom va avea servicii de comunicatii mobile active", a precizat Ioannidis. Acesta a adaugat ca investitiile vor continua in urmatorii doi ani pentru a avea acoperire treptat pe principalele drumuri nationale cat si la nivelul intregii tari.



Citeste mai mult...

Hotelul Radisson a fost inaugurat oficial

Hotelul Radisson SAS Bucharest a fost inaugurat oficial joi, investitia totala in aceasta capacitate de cazare fiind de 70 milioane de euro. Radisson (fostul Hotel Bucuresti) a fost deschis pentru public in luna aprilie, cu o capacitate de cazare de 424 de camere, dintre care 301 camere standard, 74 de camere executive, 10 camere pentru persoane cu dizabilitati si 39 de apartamente, potrivit AGERPRES. Hotel Radisson SAS detine patru restaurante, trei baruri, piscina si o terasa de vara.

Cuvinte cheie: radisson, sas, hotel


Citeste mai mult...

Romtelecom si Cosmote au lansat doua produse pentru companii

Romtelecom si Cosmote lanseaza doua produse pentru companiile din Romania - Convergent 1000 si Convergent Nelimitat, au anuntat cele doua firme membre ale grupului OTE, informeaza AGERPRES. Convergent 1000 a fost conceput pentru liberii profesionisti si pentru firmele mici si mijlocii, iar Convergent Nelimitat se adreseaza corporatiilor cu un volum mare de trafic. Combinand oricare dintre abonamentele Romtelecom si Cosmote Business, Convergent 1000 ofera minimum o linie Romtelecom si doua SIM-uri Cosmote business si minimum 1.000 minute gratuite lunar pentru fiecare linie. Tariful per utilizator (linie) pentru un pachet Convergent 1000 incepe de la opt euro pe luna, fara TVA.



Citeste mai mult...

Intracom Telecom a castigat un contract de 122,5 milioane euro pentru dotarea scolilor romanesti

Compania ruseasca JSC Sitronics a anuntat joi ca Intracom Telecom, o parte a diviziei de telecomunicatii a Sitronics, a castigat un contract in valoare de 122,5 milioane euro de la guvernul roman, transmite AGERPRES. Intracom va furniza Ministerului Educatiei din Romania laboratoare de Tehnologia Informatiei in peste 8.000 de scoli din ciclul secundar. Proiectul va fi implementat in colaborare cu subcontractorul Intracom Telecom, firma Siveco Romania S.A. in conformitate cu acest contract, Intracom Telecom va furniza infrastructura IT inclusiv statiile de lucru si serverele conectate prin cabluri si echipamente de retea.



Citeste mai mult...

Rosia Montana Gold Corporation actioneaza in instanta Ministerul Mediului

Rosia Montana Gold Corporation a initiat actiune in instanta impotriva Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), in urma refuzului ministerului de a emite Acordul de functionare in conditii de siguranta pentru barajele Corna si Cetate, ce urmeaza sa fie construite in cadrul Proiectului Rosia Montana, potrivit AGERPRES. Reprezentantii Rosia Montana sustin ca MMDD ar fi trebuit sa dispuna emiterea Acordului de functionare pentru respectivele baraje, dupa ce Comisia de experti a ministerului a aprobat emiterea acestor Avize de functionare in siguranta din 2007. Votul a fost reluat, in unanimitate, in sedinta din 26 martie 2008.



Citeste mai mult...

Centrul Renault de la Titu - proiect care modeleaza Romania de maine

Premierul Calin Popescu-Tariceanu, prezent joi la Titu pentru punerea temeliei la santierul unde se va construi Centrul Tehnic de Testare Renault, a declarat ca acest proiect este unul de viitor, care modeleaza Romania de maine, potrivit AGERPRES. Seful Guvernului a subliniat ca economia romaneasca se afla intr-o competitie acerba cu economiile tarilor europene iar cercetarea si inovarea sunt elemente principale in acest sens, care insa nu au cum sa se dezvolte fara o baza industriala.



Citeste mai mult...

Altex Romania estimeaza o crestere cu 10-15% a cifrei de afaceri, in 2009

Retailerul de produse electronice si electrocasnice Altex Romania estimeaza o crestere cu 10-15 la suta a cifrei de afaceri in 2009, in conditiile in care pentru 2008 este estimata o crestere de 30 la suta, a anuntat, joi, Dan Ostahie, presedinte-director executiv Altex Romania, pentru AGERPRES. "Pentru 2008 estimam o cifra de afaceri de aproximativ 400 milioane euro, in crestere cu circa 30 la suta fata de 2007, iar pentru anul viitor prognozam o cifra de afaceri mai mare cu cel mult 15 la suta", a spus Ostahie.



Citeste mai mult...

ARBC a intermediat credite de 195 de milioane de euro, in primul semestru

Volumul total de credite acordate in primul semestru al anului 2008 prin intermediul companiilor de brokeraj membre ale Asociatiei Romane a Brokerilor de Credite /ARBC/ a depasit 195 milioane euro, informeaza AGERPRES. Volumul creditelor garantate cu ipoteca reprezinta 51 la suta din totalul creditelor intermediate, in crestere semnificativa fata de anul 2007, cand ponderea a fost de 36 la suta. Creditele intermediate in franci elvetieni a crescut in primul semestru al anului 2008 la 53 la suta din totalul creditelor intermediate, fata de 31 la suta in anul 2007, in timp ce volumul creditelor intermediate in euro a scazut in aceeasi perioada de la 59 la suta la 38 la suta.

Cuvinte cheie: suta, credite, arbc


Citeste mai mult...

Cinci companii energetice vor investi circa 8 miliarde euro

Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Transelectrica, Transgaz si Romgaz vor investi sapte - opt miliarde euro, in urmatorii patru ani, din surse proprii, a declarat, miercuri, la o conferinta de presa, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. "In urma selectarii investitorilor pentru modernizarea centralelor Termoelectrica, aceasta companie va face investitii de 3,5 miliarde euro, in urmatorii patru ani", a mentionat oficialul MEF. E.ON, Enel, Electrabel si CEZ au fost desemnati investitori pentru trei proiecte din domeniul energetic.



Citeste mai mult...

Fabrica Nokia contribuie la o noua dimensiune a viitorului Romaniei

Fabrica Nokia de la Jucu contribuie la o noua dimensiune a viitorului Romaniei, la modernizarea si intrarea romanilor in rand cu celelalte tari dezvoltate ale Europei, a declarat miercuri, la inaugurarea fabricii, premierul Calin Popescu Tariceanu, conform AGERPRES."Prezenta Nokia in regiunea Clujului si a Transilvaniei nu asigura numai locuri de munca, ci si ceva in plus, o activitate economica cu valoare adaugata bazata pe tehnologie de varf si care ajuta tara sa intre in avanposturile dezvoltarii economice", a spus premierul.

Cuvinte cheie: nokia, fabrica, jucu


Citeste mai mult...

Tesco a retras din magazine dulciurile chinezesti

Tesco, cel mai mare retailer din Marea Britanie, a anuntat miercuri ca a retras de la vanzare cateva dulciuri chinezesti, pe fondul temerilor legate de scandalul laptelui contaminat, transmite AGERPRES. Numai un mic numar de magazine au fost afectate, in zonele in care se afla numerosi imigranti chinezi, au declarat reprezentantii Tesco, primul retailer din Europa care a luat astfel de masuri. "Ca masura de precautie am retras White Rabbit Candies dintr-un numar foarte mic de magazine din Marea Britanie care vand astfel de produse, ca parte a gamei noastre de produse etnice", se arata intr-o declaratie a grupului britanic de retail.



Citeste mai mult...

Actiunile celor mai importante companii europene au scazut, joi, cu 1,1%

Actiunile celor mai importante companii europene au scazut, joi, cu 1,1%, cele mai semnificative declinuri fiind inregistrate de titlurile bancilor, din cauza ca investitorii au ramas ingrijorati in privinta situatiei sectorului financiar, transmite Reuters preluat de.Indicele FTSEurofirst 300, al celor mai importante companii europene, a coborat, pana la ora 10:09 GMT, cu 1,1%, la 1.135,53 puncte.



Citeste mai mult...

Fondul de investitii STK - tranzactionat la bursa din 22 septembrie

Societatea de administrare a investitiilor STK Financial si Bursa de Valori Bucuresti /BVB/ au stabilit de comun acord ca prima zi de tranzactionare la bursa a fondului STK Emergent sa fie 22 septembrie, potrivit AGERPRES. STK Emergent este primul fond inchis de investitii admis la tranzactionare pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti. Politica investitionala a fondului urmareste alocarea resurselor sale in proportie de 40 la suta in actiuni imobiliare si 60 la suta in actiuni financiare. Cu capitaluri proprii de 131,4 milioane lei, STK Emergent este lider pe piata fondurilor inchise si primul care se listeaza la Bursa de Valori Bucuresti.

Cuvinte cheie: stk, emergent, suta


Citeste mai mult...

Tranzactii de peste 22 milioane lei la bursa derivatelor de la Sibiu

Peste 12.000 de contracte futures si options cu o valoare de 22,33 milioane lei au fost incheiate, joi, la bursa derivatelor de la Sibiu, se arata intr-un comunicat al Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu, informeaza AGERPRES. Pe segmentul derivatelor valutare, perechea RON/EURO a fost preferata pentru 841 de contracte remarcandu-se interesul ridicat pentru acest simbol, mai ales pentru scadenta apropiata. Pentru scadenta de la finele acestei luni s-a putut observa o crestere consistenta de 5 bani a monedei euro, care a dus cotatia la 3,645 lei, in timp ce pentru decembrie aprecierea s-a cifrat la 2,49 bani iar valoarea monedei europene a ajuns la 3,6899 lei.

Cuvinte cheie: lei, bani, desif


Citeste mai mult...

Comisioane mai mici pe Rasdaq, din 15 septembrie

Comisioanele mai mici la tranzactionarea titlurilor de stat si in a actiunilor cumparate de pe piata RASDAQ intra in vigoare din 15 septembrie, potrivit unui comunicat al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), potrivit AGERPRES. La cumpararea de actiuni pe piata RASDAQ, comisionul BVB a fost redus de la 0,13 la suta la 0,05 la suta, iar la vanzarea de actiuni pe RASDAQ comisionul a fost mentinut la 0,13 la suta. De asemenea, AGA BVB din 4 septembrie a aprobat si pragul maxim al comisionului perceput la tranzactionarea titlurilor de stat. Pentru transferurile de pana la trei milioane lei, BVB va percepe un comision de de 0,0009 la suta (maximum 27 lei).

Cuvinte cheie: bvb, stat, suta


Citeste mai mult...

BRM organizeaza in octombrie noi cursuri

Divizia educationala a Bursei Romane de Marfuri - BRM Business Consulting lanseaza in luna octombrie noi cursuri pentru angajatii din sectorul public si privat, dar si pentru oamenii de afaceri, informeaza un comunicat al institutiei, potrivit AGERPRES.

Cuvinte cheie: analiza, cursul, brm


Citeste mai mult...

Wall Street a scazut inainte de aprobarea programului de salvare a bancilor

Bursa de la New York a inchis in scadere sedinta de miercuri, problemele din piata creditelor determinand prudenta in randul investitorilor, in asteptarea votului Senatului american asupra planului de revigorare a sectorului financiar, transmite Reuters, potrivitSenatul de la Washington a aprobat programul revizuit, care va necesita fonduri de 700 miliarde de dolari de la bugetul de stat, exercitand presiune asupra Camerei Reprezentantilor, decizionala in acest caz.

Cuvinte cheie: piata, puncte, luni


Citeste mai mult...

Lloyds TSB ar putea renegocia preluarea HBOS

Actiunile bancii britanice HBOS, care a acceptat oferta de preluare a rivalei sale Lloyds TSB, au scazut marti la bursa din Londra cu peste 20 la suta, din cauza zvonurilor ca Lloyds TSB renegociaza tranzactia, transmite AGERPRES. Reprezentantii celor doua banci au refuzat sa comenteze daca se poarta discutii pentru a posibila renegociere dar au declarat ca procesul de achizitionare al HBOS de catre Lloyds TSB continua. Lloyds TSB a anuntat recent ca va prelua Halifax Bank of Scotland (HBOS) pentru 12,2 miliarde lire sterline (15,4 miliarde euro), o operatiune care se va derula in intregime sub forma unui schimb de actiuni.

Cuvinte cheie: lloyds, tsb, hbos


Citeste mai mult...

Sibex: volumul tranzactiilor a crescut in septembrie de 3,3 ori

Un numar de 413.500 contracte, in valoare de 644,5 milioane lei, au fost incheiate in septembrie pe piata Sibex, rulajul fiind de 3,3 ori mai mare fata de cel din perioada similara a anului trecut, informeaza Bursa Monetara, Financiara si de Marfuri din Sibiu, informeaza AGERPRES. Sesiunea de tranzactionare de marti de a pus punct lunii septembrie si totodata scadentei aferente acesteia cu unul dintre cele mai ridicate rulaje din luna, anume 20.139 contracte, cu o valoare de 26,6 milioane lei, carora li se adauga circa 10.000 contracte rezultate din inchiderile de la scadenta. Rulajul corespunzator sedintei a urcat astfel la peste 30.000 contracte.

Cuvinte cheie: contracte, lei, desif


Citeste mai mult...

Bursa a crescut cu 1,2% si a avut un ritm mai accelerat pe actiunile SIF, care au urcat cu 3,47%

Actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au crescut, miercuri, in medie cu 3,47%, cu mult peste ritmul ascendent al pietei, de 1,19%, traiectoria indicelui general fiind franata de scaderea titlurilor BRD-Groupe Societe Generale, transmite.La inchiderea sedintei de la Bucuresti, marile burse europene aveau o evolutie mixta, pietele din Londra si Paris fiind in crestere cu 1,97%, respectiv 0,33%, in timp ce bursa din Germania era in scadere cu 0,38%.Bursa de la Bucuresti a deschis ziua in crestere cu 2,73% si ordinele de cumparare au ridicat preturile chiar cu 3,5%, in jurul orei 11:30.



Citeste mai mult...

BMFMS: 2.587 tranzactii, in valoare de peste 19 milioane de lei

Investitorii de la Bursa din Sibiu si-au manifestat, inca din prima zi din octombrie, disponibilitatea de a tranzactiona intens, de aceasta data pe o piata verde, aflata sub influenta cresterilor de marti de pe bursa americana, se arata intr-un comunicat al Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu, conform AGERPRES.

Cuvinte cheie: lei, desif, scadenta


Citeste mai mult...

Bursa recupereaza pierderile de luni

Bursa de Valori Bucuresti a recuperat, in deschiderea sedintei de tranzactionare de marti, scaderile inregistrate luni, iar indicele societatilor de investitii financiare - BET-FI, care scazuse, in prima zi a saptamanii, cu peste zece la suta, a deschis sesiunea de marti in crestere cu 3,82 la suta, conform AGERPRES. Indicele general al pietei BET-C a inregistrat o apreciere de 1,16 la suta in debutul sedintei. Indicele BET, ce reflecta evolutia celor mai lichide 10 actiuni listate, era in crestere cu 1,31 la suta.



Citeste mai mult...

Valoarea activelor nete BT - 86,88 milioane lei

Valoarea activelor nete ale fondurilor deschise de investitii administrate de Banca Transilvania (BT) depasea 86,88 milioane lei, la data de 5 octombrie, potrivit AGERPRES.Activele nete ale fondului BT Clasic totalizau 25,59 milioane de lei, iar numarul unitatilor de fond aflate in circulatie era 2,11 milioane, detinute de 320 investitori. Pentru BT Maxim, valoarea activelor nete se situa la 41,01 milioane lei, numarul unitatilor de fond aflate in circulatie fiind de 5,09 milioane, detinute de 1.845 investitori, iar pentru BT Index activele nete insumau 15,53 milioane lei, numarul unitatilor de fond aflate in circulatie depasind 2,35 milioane la 184 investitori.

Cuvinte cheie: suta, lei, milioane


Citeste mai mult...

Wall Street a scazut a cincea zi consecutiv

Bursa de la New York a inregistrat marti a cincea zi consecutiva de scaderi, iar indicele Dow Jones a consemnat cel mai amplu declin din istorie pe parcursul a cinci sedinte, din cauza accentuarii temerilor ca evolutia crizei creditelor va arunca economia SUA intr-o recesiune profunda, transmite.Presedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke, a avertizat pietele ca riscurile care ar putea afecta cresterea economica s-au intensificat, determinand si mai multa neincredere din partea participantilor la bursa, insa a semnalat ca institutia este pregatita sa reduca dobanda de referinta, transmite Reuters.Indicele Dow Jones a scazut cu 508,39 puncte, respectiv 5,11%, la 9.447,11 puncte.

Cuvinte cheie: puncte, cinci, bursa


Citeste mai mult...

Indicele Nikkei a inregistrat cel mai mare declin zilnic

Indicele Nikkei, al principalelor companii listate la bursa de la Tokyo, a scazut miercuri cu 9,4%, cel mai mare declin zilnic de la prabusirea burselor din anul 1987, in contextul intensificarii temerilor privind intrarea in recesiune a economiei mondiale, transmite Reuters, potrivit.Panica legata de raspandirea rapida a crizei financiare a condus la scaderea burselor din Asia, iar Nikkei a incheiat sedinta de miercuri la minimul ultimilor cinci ani. Indicele a scazut cu 19% in ultimele cinci sedinte de tranzactionare.Indicele Nikkei a inregistrat o scadere zilnica record, de 14,9% la data de 20 octombrie 1987, la o zi dupa Lunea Neagra.



Citeste mai mult...

Deputatii au votul decizional in privinta taxei auto

Camera Deputatilor are votul decizional in ceea ce priveste Ordonanta 50/2008 prin care Guvernul instituie taxa de poluare, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, dupa ce senatorii din comisiile de buget-finante si de administratie publica au votat pentru eliminarea acestei taxe si restituirea sumelor respective, potrivit AGERPRES. "Vorbim deocamdata doar de votul din comisia de specialitate. Asteptam votul din plen. Sa nu uitam ca, in cazul acestui act normativ, Camera Deputatilor este cea care are votul decizional", a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului.



Citeste mai mult...

Cresterea economica ar putea depasi 8% in 2008

Cresterea economica a Romaniei ar putea depasi in 2008 nivelul de opt la suta, urmand ca, in 2009, sa scada la circa sase la suta, conform unei Sinteze Macroeconomice, conform AGERPRES. Ultimele evolutii din agricultura arata ca Romania ramane in continuare dependenta de starea vremii, iar gestionarea acesteia nu sta in puterea ei. Chiar daca o crestere economica de 9,3 la suta, inregistrata in trimestrul 2, induce riscuri la nivel macroeconomic, o simpla reducere a valorii spre sase la suta, fara o schimbare a structurii dinspre consum spre un export net pozitiv nu este suficienta pentru diminuarea riscului de supraincalzire a economiei.



Citeste mai mult...

5,2 miliarde lei - investitie in amenajarea bazinelor hidrografice

Peste 5,2 miliarde lei vor fi alocate in perioada 2009-2013 din fonduri bugetare si credite externe pentru programele de investitii vizand amenajarea bazinelor hidrografice, conform directivelor Uniunii Europene, a declarat, miercuri, Marius Postelnicescu, directorul general al Administratiei Nationale Apele Romane, pentru AGERPRES."Administratia Nationala Apele Romane are o serie de programe si proiecte de amenajare a raurilor, a zonei costiere, de renaturare ecologica. Astfel, pentru refacerea litoralului romanesc, de la Mamaia la Vama Veche, se vor aloca 250 milioane de euro iar pentru reabilitarea falezelor 134 milioane de euro.

Cuvinte cheie: lei, milioane, zone


Citeste mai mult...

UniCredit Tiriac Bank creste dobanzile depozitelor la termen

UniCredit Tiriac Bank creste dobanzile depozitelor la termen pentru persoane fizice si le diferentiaza in functie de valoarea depozitata, pentru toate variantele de maturitate - o luna, trei, sase, noua sau douasprezece luni, se arata intr-un comunicat al bancii remis AGERPRES. Banca nu percepe comision de deschidere sau de depozitare, iar suma minima de depunere este 2.000 lei sau 1.000 euro (USD), stabilindu-se patru transe valorice pentru care se aplica dobanzi crescatoare. Dobanda este fixa pana la scadenta. "In functie de durata si de valoarea depozitului, majorarea dobanzii variaza intre 0,75 la suta si 2,5 la suta.



Citeste mai mult...

Guvernul va suplimenta fondurile pentru incalzire

Guvernul va aloca, la urmatoarea rectificare de buget, care ar putea avea loc peste doua saptamani, 200 de milioane de lei catre autoritatile locale in vederea compensarii cresterii preturilor combustibililor necesari pentru functionarea centralelor termice, conform AGERPRES. Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a declarat miercuri ca in sedinta de Guvern a fost discutata o nota a MIRA cu privire la sumele care sunt necesare pentru compensarea cresterii preturilor la combustibili.



Citeste mai mult...

Investitiile straine estimate la 7,8 miliarde euro, in 2008

Investitiile straine directe vor creste anul acesta cu 700 milioane euro si vor ajunge la 7,8 miliarde euro, urmand ca in 2009 sa scada pana la 7,4 miliarde euro, conform unei Sinteze Macroeconomice, realizate de BCR Cercetare, potrivit AGERPRES. O analiza a structurii investitiilor pe activitati ale economiei nationale indica o crestere a ponderii investitiilor realizate in agricultura (de la 1,6 la suta in primul semestru din 2007 la 4,8 la suta in semestrul I 2008) si in industrie (de la 35,4 la suta in primele sase luni din 2007 la 36,3 la suta in semestrul I 2008).



Citeste mai mult...

Inflatia se va tempera si in septembrie

Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a apreciat, joi seara, ca inflatia se va tempera si in luna septembrie, dupa ce INS a anutat o deflatie de 0,09 la suta, in luna august, si o coborare a inflatiei anuale (august 2007- august 2008) la 8,02 la suta, fata de 9,04 la suta la nivelul lunii iulie, potrivit AGERPRES. Inflatia se va tempera si in septembrie, dupa reducerea din august, iar Banca Centrala isi va revizui in jos prognoza de inflatie la sfarsitul acestui an, deoarece pretul international al petrolului este cu mult sub nivelul luat in calcul la cea mai recenta estimare, a spus guvernatorul BNR, care a participat la o lansare de carte.

Cuvinte cheie: suta, inflatia, august


Citeste mai mult...

Washington Mutual a fost inchisa de guvernul SUA, cea mai grava prabusire a unei banci americane

Washington Mutual (WaMu) a fost inchisa joi de guvernul SUA, iar activele bancare ale celei mai mari institutii de creditare si economii au fost vandute catre JPMorgan Chase, pentru 1,9 miliarde de dolari, aceasta fiind de departe cea mai grava prabusire a unei banci americane, transmite Reuters, potrivit.Confiscarea si vanzarea activelor WaMu este cea mai recenta masura extraordinara luata de guvernul SUA pentru a incerca sa elimine creantele neperformante din industria bancara.

Cuvinte cheie: miliarde, dolari, sua


Citeste mai mult...

Leul s-a devalorizat in ton cu monedele din regiune, nu din cauza inflatiei sub asteptari

Leul s-a devalorizat luni in ton cu evolutia monedelor din regiune si nu din cauza datelor despre inflatie, care s-a situat sub asteptarile pietei, a declarat luni pentru Agerpres analistul financiar Radu Craciun director de investitii la fondul de pensii private Interamerican."Leul s-a miscat fata de euro la fel ca celelalte valute regionale.

Cuvinte cheie: suta, luni, lei


Citeste mai mult...

Rata somajului s-a mentinut in iulie la 3,8 la suta

Rata somajului inregistrat la nivel national in luna iulie a fost de 3,8 la suta, mentinandu-se la nivelul inregistrat in mai si iunie, conform datelor publicate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca /ANOFM/.Numarul somerilor inregistrati a crescut insa la 340.462 persoane, fata de 337.084 persoane in luna iunie.In 2008, cel mai inalt nivel al ratei somajului a fost consemnat in luna ianuarie - 4,3 la suta, iar numarul somerilor inregistrati a fost de 383.989 persoane. Sursa: Agerpres.ro

Cuvinte cheie: luna, persoane, nivel


Citeste mai mult...

Mehedinti: Lucrari de reconstructie a amenajarilor de imbunatatiri funciare

In zona localitatii mehedintene Strehaia, situata in estul judetului, au demarat lucrarile de intretinere si reparatii a amenajarilor de imbunatatiri funciare. Directorul unitatii Mehedinti a Administratiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, Constantin Croitoru, a declarat, marti, pentru AGERPRES, ca pe suprafetele agricole erodate se vor efectua excavatii, terasamente, taluzari si vor fi refacute malurile unor cursuri de apa si ale unor rape aparute ca urmare a alunecarilor de teren. "Fondul alocat de la bugetul statului, pentru acest proiect, este de 745.427,32 lei. El trebuie finalizat, conform contractului, in luna septembrie a acestui an", a precizat Croitoru.



Citeste mai mult...

Deutsche Post a cumparat 29,75 la suta din Postbank

Deutsche Post AG a acceptat sa cumpere 29,75 la suta din Postbank, cea mai mare banca de retail din Germania, de la Deutsche Post AG, pentru 2,79 miliarde de euro (3,9 miliarde de dolari) in numerar, transmite AP, conform Agerpres. Tranzactia va fi supusa aprobarii autoritatilor de reglementare din Germania si se va finaliza in primul trimestru din 2009, se arata intr-o declaratie a Deutsche Bank. Banca are posibilitatea sa mai achizitioneze inca 18 la suta din Postbank, la un pret de 55 euro (76,63 dolari) pe actiune. Optiunea poate fi exercitata de la un an la trei ani dupa achizitionarea stocului initial de actiuni Postbank.



Citeste mai mult...

Comisia Europeana increzatoare in pofida agravarii crizei financiare

Comisia Europeana urmareste "cu atentie" temerile alimentate de amenintarea disparitiei bancii de investitii americane Lehman Brothers, dar ramane "increzatoare" ca o buna coordonarea intre institutiile bancare poate controla criza financiara, transmite AGERPRES. "Comisia in general si comisarul european pentru Afaceri Economice, Joaquin Almunia, urmaresc cu atentie evenimentele", a declarat luni purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Johannes Laitenberger. Potrivit acestuia, executivul comunitar este increzator ca se va ajunge la o solutie prin efortul coordonat ar bancilor centrale, al organismelor de reglementare si al actorilor din sectorul privat.



Citeste mai mult...

Principalele banci europene furnizeaza lichiditati petru calmarea pietelor financiare

Banca Centrala Europeana (BCE) va pompa 30 miliarde de euro (42,6 miliarde de dolari) pe pietele financiare, afectate puternic de decizia bancii americane de investitii Lehman Brothers Holdings Inc. de a se plasa sub protectia Legii falimentului, transmite AGERPRES. Si Banca Angliei a oferit pietelor cinci miliarde de lire sterline (aproape noua miliarde de dolari) in timp ce Swiss National Bank va furniza lichiditati "Intr-o maniera flexibila si generoasa". Banca elvetiana nu a dat publicitatii valoarea ofertei. Moneda euro s-a apreciat luni dimineata fata de dolar, in timp ce moneda americana s-a depreciat puternic fata de yenul japonez.



Citeste mai mult...

Tariceanu: Guvernul va creste la 6 la suta din PIB fondurile pentru infrastructura

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, intentia Guvernului de a creste la sase la suta din PIB fondurile alocate pentru infrastructura, precizeaza Agerpres. "Inundatiile din aceasta vara ne-au pus din nou la o grea incercare, din care am tras invataminte. Inundatiile din ultimele saptamani au aratat, din nou, ca prioritatea zero pe termen mediu si lung a Romaniei trebuie sa fie investitiile in infrastructura. Nu ma refer doar la lucrarile de refacere a infrastructurii afectate de inundatii, pentru ca o mare parte din aceste lucrari au fost deja incepute si vor fi finalizate cat mai curand.



Citeste mai mult...

Ghiseul Virtual de Plati, accesibil la nivel national pana la sfarsitul anului

Ghiseul Virtual de Plati va fi accesibil la nivel national pana la sfarsitul anului 2008, se arata intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), preluat de Agerpres. Ghiseul Virtual de Plati a fost dezvoltat ca un instrument complex, capabil sa adauge rapid functionalitatile de plata cu cardul bancar in cadrul oricarui sistem informatic existent.



Citeste mai mult...

Economia Japoniei a scazut cu 2,4 la suta, in trimestrul al doilea

Economia Japoniei s-a redus cu 2,4 la suta, in termeni reali, in perioada aprilie - iunie, prima scadere din ultimele patru trimestre, a anuntat Guvernul nipon, citat de agentia EFE si preluat de Agerpres. In trimestrul al doilea din 2008, Produsul Intern Brut s-a diminuat cu 0,6 la suta fata de cel din perioada ianuarie-martie, o scadere ce fusese preconizata de analisti. Un sondaj realizat de agentia Kyodo in cadrul a 26 de institutii financiare si centre de investigatii economice preconiza o reducere de 2,3 la suta in termeni reali si o scadere cu 0,6 la suta fata de trimestrul anterior.



Citeste mai mult...

Veniturile bugetare au totalizat 1,447 miliarde lei, in primele 7 zile din august

Veniturile bugetare realizate in primele sapte zile din august au totalizat 1,447 miliarde lei, fiind cu 1,4 la suta mai mici comparativ cu cele din perioada similara a anului trecut, care s-au cifrat la 1,467 miliarde lei, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor, preluate de Agerpres. Totalul veniturilor bugetului de stat (inclusiv sume si cote defalcate la bugetele locale) a scazut cu 15,01 la suta comparativ cu primele sapte zile din august 2007, situandu-se la 654,16 milioane lei.

Cuvinte cheie: lei, suta, sapte


Citeste mai mult...

Nu mai exista fonduri pentru autostrazi

Presedintele Traian Basescu a criticat, marti, in cadrul intalnirii cu membrii corpului diplomatic, faptul ca nu s-a reusit atragerea de fonduri pentru constructia de autostrazi, conform AGERPRES. "Am intrat la 1 ianuarie 2007 in UE si nu am reusit sa tragem niciun euro destinat constructiei de autostrazi. Se termina anul 2008 fara sa fi lansat niciun program de constructie de autostrazi, ceea ce ridica o mare problema care nu este a Bruxelles-ului, ci este a noastra.



Citeste mai mult...

UniCredit Tiriac Bank finanteaza proiectul Palas din Iasi

UniCredit Tiriac Bank a acordat un imprumut, in valoare de 124,8 milioane de euro, catre Palas 1, companie ce face parte din Iulius Group, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Romania, informeaza AGERPRES. Imprumutul este destinat finantarii construirii zonei rezidentiale din cadrul ansamblului Palas, situat in apropierea centrului istoric al Iasiului, creditul obtinut de la UniCredit Tiriac Bank reprezentand doar pivotul finantarii.



Citeste mai mult...

Mugur Isarescu, la reuniunea BCE de la Frankfurt

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, participa joi, la reuniunea Consiliului Guvernatorilor Bancii Centrale Europene de la Frankfurt, a confirmat pentru AGERPRES, consilierul acestuia, Adrian Vasilescu. BNR a devenit membru de drept al BCE dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, iar guvernatorul Bancii Centrale este membru cu drepturi depline in Consiliul guvernatorilor BCE. Bancherii reprezentanti in Consiliu discuta actuala situatie financiara mondiala, evolutiile din bancile europene, unde au avut loc in ultimele saptamani fuziuni sau preluari importante.



Citeste mai mult...

Supravegherea speciala in cazul administratorilor fondurilor de pensii nu poate depasi un an

Procedura de supraveghere speciala in cazul administratorilor fondurilor de pensii private se va intinde pe o perioada de cel mult un an, potrivit normelor privind instituirea supravegherii speciale a administratorilor fondurilor de pensii administrate privat si fondurilor de pensii facultative elaborate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), informeaza AGERPRES. Masura supravegherii speciale se realizeaza pe o perioada de cel mult sase luni, dar CSSPP poate dispune prelungirea termenului o singura data, pe o perioada de cel mult sase luni.



Citeste mai mult...

Bancile au nevoie de "reparatii extinse"

Terrence Checki, vicepresedintele Rezervelor Federale ale Statelor Unite, a declarat marti, la forumul economic de la Buenos Aires, ca sunt necesare "reparatii extinse" pentru remedierea sistemului bancar mondial si pentru depasirea crizei creditelor ipotecare, transmite AGERPRES. Institutiile financiare vor avea nevoie de "mai mult timp" si "mai mult capital" pentru a-si reduce datoriile si pentru a-si recupera puterea, sustine oficialul FeD. Multe din bancile importante pe plan mondial au inregistrat pierderi de peste 500 miliarde de dolari de cand s-a extins criza subprime din Statele Unite iar valoarea activelor institutiilor bancare s-a erodat.



Citeste mai mult...

Bank of China cumpara 20% din banca franceza Rothschild pentru 340 milioane de dolari cumpara 20% d

Bank of China va achizitiona o participatie de 20 la suta din banca franceza La Compagnie Financicre Edmond de Rothschild pentru 236,3 milioane de euro (340 milioane de dolari), transmite AGERPRES. Este prima achizitie a unei banci chineze de stat in zona euro, dupa ce in luna iulie Bank of China a cumparat o participatie de 30 de procente din Heritage Fund Management (HFM). Activitatea Heritage Fund Management se concentreaza pe pietele financiare din Asia si in prezent gestioneaza sase fonduri cu active in valoare de 300 milioane de euro (472 milioane de dolari).



Citeste mai mult...