Omniasig a consemnat o crestere cu 53 la suta a profitului brut, in primele noua luni

Omniasig Vienna Insurance Group a inregistrat, in primele noua luni ale acestui an, un profit brut de 28,34 milioane lei, cu 53,70 la suta mai mult decat la sfarsitul lunii septembrie a anului trecut, se arata intr-un comunicat al companiei, remis Agerpres.  Volumul primelor brute subscrise a consemnat un avans de 48,7 la suta comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la o valoare de 918,78 milioane lei.

Cuvinte cheie: milioane, suta, lei


Citeste mai mult...

Precizia Bucuresti a incheiat primele noua luni cu pierderi

Producatorul de echipamente de utilizare generala Precizia Bucuresti a incheiat primele noua luni ale acestui an cu pierderi de 747. 619 lei, fata de un profit de 4,698 milioane lei inregistrat in perioada similara din 2007, conform datelor remise Rasdaq. Veniturile au totalizat 740. 625 lei, fiind de 8,5 ori mai mici comparativ cu cele din perioada ianuarie-septembrie 2007, iar cheltuielile s-au cifrat la 1,448 milioane lei. Vanzarile nete au fost in valoare de 62. 017 lei, in scadere cu 72,4 la suta fata de perioada similara a anului 2007, ca urmare a lipsei de comenzi si contracte.



Citeste mai mult...

Disponibilizari masive la fabricile societatii Subansamble Auto

Societatea Subansamble Auto, unul dintre cei mai importanti furnizori ai Uzinelor Dacia, va face in perioada urmatoare disponibilizari la fabricile din Pitesti, Craiova, Campulung Muscel si Curtea de Arges. Directorul general al S. C Subansamble Auto S. A, Gheorghe Badea, a anuntat, miercuri, ca 800 dintre cei peste 3. 500 de salariati vor intra in somaj si vor primi doua salarii compensatorii. Masura a fost motivata prin scaderea comenzilor venite din partea producatorilor de automobile, inclusiv din partea celui mai important beneficiar, societatea Automobile Dacia.

Cuvinte cheie: auto, perioada, srl


Citeste mai mult...

SUA: Rezerva Federala ar putea reduce dobanda de referinta la zero, pentru prima data in istorie

Fed intentioneaza sa reduca dobanda de politica monetara la zero, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2009, fata de 1% cat este acum, pentru a preveni ca economia SUA sa ajunga in deflatie, scrie Reuters. Anuntul vine dupa ce indicele preturilor de consum a scazut in SUA, in octombrie, la cel mai mic nivel din 1947 de cand se fac masuratori. Economia americana primeste zi de zi cate o noua lovitura. Joi, s-a anuntat ca cererile de somaj au atins cel mai mare nivel din ultimii 16 ani. Ca urmare, Casa Alba a anuntat ca presedintele George Bush va promulga rapid legea privind prelungirea perioadei in care somerii primesc indemnizatie, lege aprobata aseara tarziu in Senatul american.



Citeste mai mult...

Prefab a anuntat disponibilizarea a 500 de angajati

Sase societati din judetul Calarasi au anuntat Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) despre intentia de a disponibiliza personal, motivatiile fiind atat de ordin economic, cat si de sezon. Cele sase societati din domeniul constructiilor, agriculturii, transporturilor si celulozei si hartiei vor disponibiliza, in total, 641 de angajati. Cei mai multi angajati se preconizeaza a fi disponibilizati de la punctul de lucru Calarasi al societatii de fabricare a materialelor de constructii Prefab SA Bucuresti.



Citeste mai mult...

Sistemul financiar islamic ar putea fi atins de valul crizei subprime

Sistemul financiar islamic ar putea fi atins de valul crizei subprime, a avertizat joi Rifaat Ahmed Abdel Karim, secretarul general al Islamic Financial Services Board (IFSB), in cadrul unei conferinte desfasurata in Kuala Lumpur. “Atata vreme cat finantarile islamice sunt legate de sectorul imobiliar, care in aceasta perioada inregistreaza un recul, este evident ca el se transmite asupra activitatii comerciale ale bancilor islamice. Va trebui sa luam masuri in ceea ce priveste controlul riscului, pentru a nu pune in pericol stabilitatea sistemului financiar islamic “, a explicat el.



Citeste mai mult...

Leul s-a apreciat joi in fata monedei europene. Un euro - 3,8258 lei

Moneda nationala s-a apreciat, joi, in fata euro, cursul de schimb stabilit de Banca Nationala a Romaniei (BNR) fiind de 3,8258 lei pentru un euro. Miercuri, un euro fusese cotat la 3,8421 lei. Leul s-a depreciat in schimb in fata dolarului, o hartie verde fiind cotata la 3,0554 lei. Cu o zi inainte, moneda americana fusese cotata la 3,0425 lei. In raport cu francul elvetian, leul s-a apreciat de la 2,5233 lei, valoarea de miercuri, la 2,5191 lei, cursul stabilit pentru joi. BNR a stabilit valoarea unui gram de aur la 73,2460 lei.

Cuvinte cheie: lei, euro, stabilit


Citeste mai mult...

Business Report: Tunul anului: 1,7 miliarde de euro pentru deszapezire, plombe si marcaje; GE Money si Alpha Bank au facut due diligence la Banca Carpatica; Gadgeturile anului, iar Energia Europei va trece prin Romania

Tunul anului: 1,7 miliarde de euro pentru deszapezire, plombe si marcaje. Un miliard si sapte sute de milioane de euro. Mai mult de 1% din produsul intern brut al Romaniei pe 2008. Aceasta este suma pe care Ministerul Transporturilor o va plati pentru deszapezirea, plombarea, marcarea, curatenia si paza celor 15. 900 de kilometri de drumuri nationale pentru urmatorii trei ani (mai exact, pana in toamna lui 2011). In medie, 107. 000 de euro pe fiecare kilometru, scrie Capital. GE Money si Alpha Bank au facut due diligence la Banca Carpatica.

Cuvinte cheie: scrie, romania, piata


Citeste mai mult...

Degringolada pe bursele asiatice, dupa scaderile inregistrate pe Wall Street

Degringolada pe bursele asiatice, dupa ce Bursa de pe Wall Street a scazut la nivelul cel mai de jos inregistrat in ultimii cinci ani. Aceste evolutii au loc in contextul unor prognoze negative ale Federal Reserve si publicarii unor rezultate economice dezamagitoare. Astfel, bursa din Tokyo inregistra, la mijlocul sedintei de joi, o scadere de 5,13%. Indicele Nikkey a pierdut 424,73 puncte, atingand valoarea de 7. 848,49 puncte, fiind prima data  cand s-a apropiat de nivelul de 8. 000, inregistrat pe 28 octombrie.   Bursa din Hong Kong s-a deschis in scadere cu 5,1%. Indicele Hang Seng a pierdut 648,89 puncte, atingand valoarea de 12. 166,91 puncte.



Citeste mai mult...

TVR a transmis RCS-Antena 1 o oferta pentru o optiune din Liga 1

Televiziunea publica a transmis, marti, o oferta financiara in scris consortiului RCS&RDS-Antena 1 pentru a cumpara o optiune din Liga 1 si rezumate ale meciurilor din campionat, potrivit Mediafax. Agentia il citeaza pe Alexandru Oprea, presedintele RCS&RDS, care a spus miercuri, in cadrul unei conferinte de presa pe marginea Conventiei de Comunicatii prin Cablu, ca este vorba despre singura oferta "realista" de acest fel venita din partea unei televiziuni. Reprezentantii TVR, contactati de Mediafax, au confirmat ca postul a inaintat o astfel de oferta, dar niciuna dintre parti nu a precizat valoarea financiara a acesteia.



Citeste mai mult...

Blog Agency devine Standout

Agentia romaneasca de marketing si comunicare prin intermediul blogurilor, Blog Agency, a anuntat miercuri o noua identitate, Standout, sub care isi dezvolta portofoliul de servicii. Standout este prezentat intr-un comunicat drept "agentie de marketing online best service". Agentia condusa de Ionut Oprea "ofera atat externalizarea punctuala a serviciilor de marketing online, cat si consultanta punctuala sau permanenta in desfasurarea de activitati de marketing online", potrivit comunicatului.


Citeste tot articolul Blog Agency devine Standout

Citeste mai mult...

Rusia: companiile petroliere reduc investitiile, companiile occidentale retrag fonduri uriase

Criza globala, suprapusa peste socul mini-razboiului cu Georgia, face ca Rusia sa treaca printr-o perioada critica. Presa moscovita scrie despre aproximativ 200 de miliarde de euro retrasi de investitorii straini doar in luna octombrie, precum si despre reducerea investitiilor din partea marilor companii petroliere. Granzii energetici fac economiiDepartamentul pentru resurse naturale din Guvernul rus, Rosnedr, a primit scrisori din partea a 4-5 companii petroliere privind reducerea investitiilor in explorari geologice in 2009, din cauza crizei financiare, a anuntat directorul institutiei, Anatoli Ledovskih, citat de Vedomosti.



Citeste mai mult...

Studiu: Romanii prefera sa primeasca newslettere pe adresa personala de email

Yahoo! Mail conduce detasat in randul clientilor de email pe care utilizatorii romani primesc newslettere de tip business to business (B2B) si business to consumer (B2C), potrivit unui studiu realizat de compania romaneasca de email marketing White Image. In cazul newsletterelor de tip B2B, Yahoo! Mail e urmat de Outlook si Gmail, in timp ce locurile 2-3 in clasamentul newsletterelor B2C sunt ocupate de Gmail si Windows Live Hotmail.



Citeste mai mult...

UPDATE BVB s-a depreciat puternic pe finalul sedintei de miercuri

Indicii Bursei de la Bucuresti au incheiat sedinta de miercuri cu scaderi puternice, de pana la 3,5% pentru sectorul societatilor de investitii financiare (SIF), informeaza NewsIn. Investitorii s-au aratat ingrijorati de evolutia negativa a burselor europene, care s-au depreciat puternic, in contextul in care temerile cu privire la starea economiei globale au persistat. Lichiditatea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a stagnat in sedinta de miercuri la 10,36 milioane lei (2,70 milioane euro). Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 2,20%, pana la 2. 956,12 puncte. Indicele compozit, BET-C, a coborat cu 2,31%, terminand ziua la 2.

Cuvinte cheie: puncte, indicele, pana


Citeste mai mult...

Seful Nomura Holdings, cea mai mare casa de brokeraj japoneza:

Criza mondiala de lichiditati a luat sfarsit, a sugerat miercuri directorul celei mai mari case de brokeraj din Japonia, Nomura Holdings, citat de BBC. Potrivit directorului executiv al Nomura, Kenichi Watanabe, principala problema este in acest moment gasirea de mijloace prin care poata fi revigorata economia reala. "Urmatoarea problema care se pune este cea a modului in care statele implementeaza sprijinul financiar", a precizat Watanabe, adaugand ca liderii mondiali trebuie sa gaseasca mijloace pentru a intari economiile aflate in criza.



Citeste mai mult...

Cofidis Romania trece la Crédit Mutuel

E deja oficial. Cei de la 3 Suisses au decis sa renunte la controlul Cofidis (divizia lor specializata pe credit de consum) celor de la Crédit Mutuel. Valoarea Cofidis este estimata la 1,9 miliarde de euro, astfel ca actionarii Crédit Mutuel vor scoate din buzunar 650 de milioane pentru preluarea controlului (chiar daca nu vor detine pachetul majoritar de actiuni) celei mai mari societati franceze de credit de consum la distanta. Cofidis are 11,5 mil. clienti, circa 3900 de salariati si a derulat in 2007 afaceri de 7,8 miliarde de euro.



Citeste mai mult...

Rusia a cheltuit in doua luni 57,5 miliarde de dolari pentru a apara rubla

Banca Centrala a Rusiei (BCR) a cheltuit in doar doua luni 57,5 miliarde de dolari pentru a apara cursul rublei, a declarat Guvernatorul BCR Serguei Ignatiev, in cadrul unor audieri la Duma de Stat. “Rezervele de aur si devize ale BCR au scazut in total cu 97,6 mld dolari in septembrie-octombrie”, a mai spus bancherul central. Presiunile asupra rublei au inceput in august, odata cu razboiul din Georgia si s-au accentuat pe masura ce criza financiara s-a extins in Europa. Panica i-a facut pe investitori sa lase balta rubla, in cautarea unor monede de refugiu cum ar fi dolarul si yenul.

Cuvinte cheie: dolari, bcr, miliarde


Citeste mai mult...

Criza, in 30 de secunde: Pietele asiatice au cedat teren, transportatorii marini sunt in prag de faliment iar bursa de la New York a terminat in crestere

*Pietele asiatice au cedat teren, datorita cererilor disperate a gigantilor auto din SUA de a beneficia de bani publici pentru a se salva de la faliment. *O alta categorie a victimelor crizei sunt transportatorii maritimi, care pe fondul inghetarii schimburilor comerciale, au ramas in prag de faliment. In Franta, presedintele Sarkozy a decis infiintarea unui fond de investitii strategice care sa ajute companiile considerate “strategice” sa supravietuiasca turbulentelor. *In ciuda acestei panorame sumbre, Bursa din New York a terminat in crestere marti, indicele Dow Jones castigand 1,83% iar Nasdaq 0,08%. In Asia, pietele s-au dovedit mult mai pesimiste.

Cuvinte cheie: auto, crizei, general


Citeste mai mult...

Deutsche Bank, anchetata de Justitia SUA pentru evaziune fiscala. Actiunile DB scad

Ancheta justitiei federale americane care vizeaza cea mai mare banca germana, implicata intr-o afacere de evaziune fiscala, a provocat deprecierea la Bursa cu peste 5 la suta a actiunilor Deutsche Bank. Potrivit AFP, care citeaza New York Times, banca ar fi fost teatrul unor operatiuni prin care avocatul de business John B. Ohle, ar fi ajutat clientii sai sa eludeze Fiscul american prin plasarea unor bani in fonduri speculative. Oficialii Deutsche Bank nu au dorit sa comenteze incidentul, insa in raportul lor de activitate banca a mentionat existenta «unei anchete asupra tranzactiilor fiscale efectuate intre 1997 si 2001 de catre Justitia americana».

Cuvinte cheie: banca, deutsche, bank


Citeste mai mult...

Moneda europeana isi continua aprecierea in fata leului. Un euro - 3,8421 lei

Euro a continuat sa se aprecieze in fata leului, o moneda europeana fiind cotata, miercuri, la 3,8421 lei de catre Banca Nationala a Romaniei. Marti, un euro fusese cotat la 3,8391 lei. In schimb, leul s-a apreciat in fata dolarului, dupa ce marti o hartie verde era cotata la 3,0447 lei. Miercuri, BNR a stabilit un curs de referinta de 3,0425 lei pentru un dolar. Valoarea de referinta a francului elvetian este miercuri de 2,5233 lei, in timp ce, cu o zi inainte, cursul a fost de 2,5350 lei pentru un franc. BNR a stabilit o valoare de 72,2120 pentru gramul de aur.

Cuvinte cheie: lei, miercuri, euro


Citeste mai mult...

Chiriile pentru spatii comerciale pot creste cu 10 la suta

Chiriile pentru spatii comerciale in locatiile cu cautare din Bucuresti ar putea creste cu circa 10 la suta, anul viitor, conform studiului comparativ "European Retail Market 2009", realizat de King Sturge, informeaza Agerpres. Studiul semnaleaza ca, anul viitor, chiriile pentru spatiile comerciale cele mai cautate (zone ultracentrale, parcuri de retail moderne etc. ) in multe dintre pietele vest-europene vor continua sa scada, in timp ce chiriile pe pietele emergente sunt preconizate a creste in continuare. Conform studiului, anul viitor va fi anul recesiunii pe piata spatiilor comerciale, in special pentru marile economii: Marea Britanie, Germania, Franta, Spania si Italia.



Citeste mai mult...

Programul "Europa pentru Cetateni": fonduri disponibile de 215 milioane euro, pana in 2013

Programul “Europe for Cizitens” este adresat cetatenilor si in mod special este menit sa-i sprijine sa participe mai activ la viata democratica a comunitatii lor. Aceasta inseamna ca, in principiu, programul este deschis tuturor gruparilor non-profit implicate in promovarea cetateniei active. Solicitantii posibili sunt ONG-uri si alte organizatii ale societatii civile, think-tank-uri, sindicate, institutii educationale, retele de voluntariat, agentii sportive. Ghidul programului (vezi documentul atasat) ofera informatii detaliatedespre conditiile de eligibilitate pentru fiecare componenta a programului.



Citeste mai mult...

Sefii gigantilor auto americani isi taie din leafa pentru a-si salva companiile aflate in criza financiara

Presedintele director-general al constructorului american de automobile Chrysler, Robert Nardelli, a declarat ca se multumeste cu un salariu anual de un dolar, in cadrul efortului de a redresa compania in mare criza de lichiditati. Nardelli a facut aceasta declaratie in Senatul american unde a pledat, alaturi de sefii de la Ford si General Motors, pentru ca Congresul sa autorizeze un credit de 25 de miliarde de dolari pentru a salva cei trei giganti auto din criza financiara. Robert Nardelli a avertizat, de asemenea, ca fara un ajutor federal "imediat" grupul sau nu va avea suficiente lichiditati pentru a continua sa functioneze normal.



Citeste mai mult...

Petrom ieftineste pentru a doua oara in aceasta saptamana benzina cu 3 bani/litru, incepand de miercuri

Petrom va ieftini benzina cu 3 bani/litru, incepand de miercuri, in timp ce pretul motorinei ramane neschimbat, a anuntat marti compania, potrivit NewsIn. Benzina Premium fara plumb 95 va costa 3,13 lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ va fi 3,46 lei/litru, iar sortimentele de benzina OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 vor costa 3,23 si respectiv 3,86 lei/litru. Motorina Top Euro Diesel 4 este comercializata cu 3,61 lei/litru, sortimentul de motorina OMV Sprint Diesel 3,66 lei/litru, in timp ce litrul de motorina Euro Diesel 4 costa 3,53 lei/litru, iar cel de OMV Premium Diesel 3,94 lei.



Citeste mai mult...

Antena 3 incearca jurnalismul cetatenesc prin VideoNews.ro

Antena 3 a anuntat lansarea unei "alternative online a stirilor tv", VideoNews. ro, site prezentat intr-un comunicat de presa drept un portal de stiri video "ce functioneaza cu ajutorul jurnalismului cetatenesc". Site-ul permite utilizatorilor sa incarce materiale video sau fotografii si sa devina astfel "reporteri si comentatori". Potrivit comunicatului, cea mai vizualizata stire va fi premiata, saptamanal, cu 400 Ron, iar cele mai interesante materiale vor fi preluate si difuzate pe Antena 3. Categoriile site-ului sunt Romania, Social, Politica, Externe, Meteo, Sport, Monden, Fun, Comunitate.



Citeste mai mult...

Consiliul Europei, acuzat de secretomanie in privinta primului tratat international asupra accesului la informatie

Consiliul Europei este acuzat de lipsa de transparenta tocmai in momentul in care acest for finalizeaza primul tratat international privind accesul la informatie, document cunoscut drept Conventia privind Accesul la Documente Oficiale. Mai multe organizatii neguvernamentale pentru apararea drepturilor omului, printre care si ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei, au publicat o luare de pozitie in care Consiliul este criticat dur pentru ca nu informeaza publicul larg pe tema acestui document, aflat inca in stadiu de proiect.



Citeste mai mult...

BVB s-a depreciat luni cu 3%. Caderi si pe bursele europene

Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat o scadere de 3% luni, in conditiile in care lichiditatea pietei a urcat cu 40% comparativ cu sedinta precedenta, informeaza NewsIn. Bursele europene evoluau si ele pe rosu. Lichiditatea BVB a fost de 16,74 milioane lei (4,46 milioane euro), comparativ cu cea consemnata in sedinta precedenta, de 12 milioane lei. Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 3,34%, pana la 3. 024,12 puncte. Indicele compozit, BET-C, a coborat cu 3,28%, pana la 2. 207,87 puncte. Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a pierdut 1,83%, pana la 14.

Cuvinte cheie: puncte, pana, indicele


Citeste mai mult...

Gala cu premii si supliment aniversar la zece ani de la lansarea Ziarului Financiar

Campania de comunicare a zece ani de la lansarea Ziarului Financiar a ajuns saptamana aceasta la apogeu. Luni, cotidianul aparut la 16 noiembrie 1998 a publicat un supliment special - "Un deceniu de economie intr-o singura editie", urmand ca pe 20 noiembrie sa aiba loc Gala ZF 10 Ani, eveniment in care vor fi premiate "cele mai puternice" personalitati, branduri, companii si institutii care au marcat Romania in ultimul deceniu. Campania de comunicare, lansata la mijlocul lunii septembrie, a prezentat cotidianul de business drept "prima pagina in afaceri" in ultimul deceniu.



Citeste mai mult...

Exporturile Romaniei vor scadea cu 30 la suta

Exporturile Romaniei vor scadea cu 30 la suta, in urmatoarea perioada, din cauza recesiunii in care se afla satele industrializate din zona euro, si vor avea loc concedieri masive, a avertizat, vineri, ANEIR, preluat de Agerpres. "Exporturile romanesti in tarile Uniunii Europene se ridicau la peste 2,5 miliarde euro anual, iar prin reducerea acestora, mai mult de 600 de milioane de euro nu vor mai intra in vistieria statului roman", a declarat secretarul general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania, Mihai Ionescu, dupa anuntul de vineri al Eurostat privind evolutia economica negativa in UE 15.

Cuvinte cheie: euro, loc, ionescu


Citeste mai mult...

Pledoarie pentru TVA de 15% la nivelul UE 27

In mod oficial, UE este in recesiune. Somajul este in crestere, consumul, creditarea si inflatia in scadere. Guvernele cauta tot felul de solutii pentru rezolvarea crizei: ajutoare banesti pentru saraci, sprijinirea celor cu credite prea mari, subventionarea industriei auto etc. Desigur, sunt multe mecanisme care pot ajuta, de exemplu si o eventuala decizie a sindicatelor de a fi de acord cu inghetarea salariilor pana trece criza. Sau reducerea costurilor pe munca. Sau investitii suplimentare in infrastructura. Insa exista o masura fiscala extrem de usor de aplicat si cu rezultate imediate: reducerea TVA la acelasi nivel in intreaga UE27: la 15%.

Cuvinte cheie: tva, nivel, pana


Citeste mai mult...

Agentia S&P a coborat ratingurile Ungariei si ale Budapestei

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a coborat luni de la 'BBB+/A-2' la 'BBB/A-3' ratingurile pentru creditele Ungariei pe termen lung si scurt, in valuta si in forinti, cu perspectiva negativa, potrivit NewsIn. De asemenea, S&P a coborat calificativele pentru credite pe termen lung si scurt ale orasului Budapesta, de la 'BBB+/A-2' la 'BBB/A-3', cu perspectiva negativa. Decizia a fost luata in conditiile in care criza internationala ar putea afecta economia tarii. Calificativele Ungariei fusesera plasate sub monitorizare cu perspectiva negativa pe 15 octombrie.



Citeste mai mult...

Citigroup va concedia 50.000 de angajati din forta sa de munca globala

Citigroup Inc a anuntat luni concedierea a 50. 000 dintre angajatii sai, in contextul crizei economice si a dificultatilor de pe piata creditelor la nivel global, potrivit CNN. Aceste disponibilizari se vor adauga celor 23. 000 realizate deja in acest an. Totalul disponibilizarilor realizate in acest an de gigantul financiar va ajunge astfel la 20% din forta sa de munca globala. Citigroup va ramane astfel cu aproximativ 300. 000 de angajati la nivel mondial. CEO-ul companiei, Vijram Pandit, a prezentat luni planurile de restructurare ale Citigroup intr-o intalnire cu actionariatul, desfasurata la New York.

Cuvinte cheie: citigroup, 000, luni


Citeste mai mult...

Valoarea estimata a pietei farmaceutice romanesti - 1,8 miliarde euro

Valoarea pietei farmaceutice romanesti este estimata la 1,8 miliarde euro, cheltuielile pe locuitor mentinandu-se insa sub media Uniunii Europene, la 85 euro/an, comparativ cu 378 euro/an in UE, conform datelor furnizate de compania de studii de piata Cegedim, potrivit AGERPRES. Pentru anul 2009, se estimeaza ca piata produselor generice va inregistra o usoara scadere de 2 la suta, ajungand la un total de 400 milioane euro. Cresterea pietei farmaceutice s-a situat, in general, intre 5-20 la suta, in regiunea Europei Centrale si de Est, Romania inregistrand una dintre cele mai mari cresteri din regiune, de peste 30 la suta.



Citeste mai mult...

Cotatia barilului de petrol poate ajunge la 20-30 de dolari

Pe termen scurt "orice este posibil" privind cotatia barilului de titei, inclusiv o prabusire la 20-30 de dolari, daca se accentueaza dezechilibrul dintre cerere si oferta, a declarat presedintele Organizatiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), Chakib Khelil. Totusi, pe termen lung, preturile vor creste, evolutie indicata de pietele de tranzactionare pentru perioade de peste un an, a adaugat el. OPEC ar putea astepta pana in decembrie pentru adoptarea unor masuri care sa aduca pretul barilului de petrol la aproximativ 70-90 de dolari, intrucat efectele ultimei reduceri a productiei nu sunt clare, a spus Khelil.



Citeste mai mult...

Banca Centrala din Rusia a retras licenta de functionare a trei banci

Banca Centrala a Rusiei a retras licenta de functionare a bancilor Ekonatbank si Mirabank, unde au fost desemnate administratii provizorii, se arata intr-un comunicat al institutiei. In plus, a fost anulata licenta de functionare a Bancii Mondiale de Solidaritate. Cauzele ce au condus la luarea unor asemenea decizii nu sunt specificate. Reamintesc ca Vladimir Putin a lansat marti un ultim avertisment bancherilor din Rusia, potrivit “Kommersant”. Premierul a declarat ca este posibil ca bancile din Rusia sa nu foloseasca corect fondurile acordate de statul rus pentru sprijinirea sistemului creditar.

Cuvinte cheie: rusia, rus, vladimir


Citeste mai mult...

Kika, unul dintre cei mai importanti retaileri de mobila si decoratiuni interioare, isi deschide primul magazin in Bucuresti

In data de 4 decembrie 2008, Kika, unul dintre cei mai importanti retaileri europeni de mobila si decoratiuni interioare, va avea lansarea primului sau magazin din Bucuresti. La eveniment vor fi prezenti Paul Koch, Managing Director kika International si Alexandru Creanga, Country Manager Kika Romania. Grupul austriac Kika/Leiner este unul dintre retailerii europeni de top pe piata de mobilier si decoratiuni interioare. Avand peste 60 de magazine in Europa Centrala si de Est si aproape 100 de ani experienta – Nr. 1 in idei pentru casa ta – a cunoscut o dezvoltare rapida de-a lungul anilor, oferind o gama variata de produse de mobilier si decoratiuni interioare.



Citeste mai mult...

UniCredit si Intesa Sanpaolo anunta scaderea drastica a profiturilor aferente trimestrului III

Cea mai mare banca italiana, UniCredit, a anuntat miercuri o scadere drastica a profitului aferent trimestrului III, pe fondul crizei financiare internationale. Informatia vine dupa ce rivala sa, Intesa Sanpaolo, a facut marti un anunt similar, relateaza AFP. Profitul net al UniCredit a scazut la jumatate - 551 milioane de euro - fata de beneficiul inregistrat in perioada similara a anului trecut - 1,204 miliarde euro. "In trimestrul III, rezultatele grupului au fost influentate de conditiile extreme cu care s-au confruntat pietele financiare.

Cuvinte cheie: unicredit, euro, iii


Citeste mai mult...

Agentiile de rating nu mai pot oferi consultanta: proiect legislativ dur al Comisiei Europene

Comisia Europeana a prezentat miercuri pachetul legislativ prin care va reglementa activitatea agentiilor de rating, un pachet extrem de dur, care incearca sa elimine conflictele de interese si sa transparentizeze activitatea acestora. Propunerea legislativa introduce o procedura de inregistrare a agentiilor de rating pentru a permite supervizorilor europeni sa controleze activitatea acestor institutii ale caror evaluari sint folosite de institutiile de credit, firmele de investitii, asigurari, scheme colective de investiti si fonduri de pensii din UE.



Citeste mai mult...

Business Report: 57.500 de dolari, prima de risc ca sa asiguri un milion de dolari; Bancile au castigat 1 mld. €; Garsoniere confort 1 de la 60.000 de euro, in Bucuresti; Ce afaceri merg bine pe timp de criza, iar Reteaua Dacia pregateste ieftiniri agresive

57. 500 de dolari, prima de risc ca sa asiguri un milion de dolari impotriva intrarii in incapacitate de plata a Romaniei. Asiguratorii straini cereau ieri o prima de 575 de puncte de baza (5,75%), adica 57. 500 de dolari pentru a asigura pe cinci ani obligatiuni in valoare de un milion de dolari emise de statul roman, dupa ce in urma cu o saptamana prima coborase la 400 de puncte de baza. Varful istoric fusese atins pe 23 octombrie, cand prima urcase la 650 de puncte de baza, potrivit datelor agregate de Bloomberg si citate de Ziarul Financiar. Bancile au castigat 1 mld. €. Doua treimi merg la BCR si BRD.

Cuvinte cheie: scrie, dolari, romania


Citeste mai mult...

Sectorul energetic romanesc nu va ramane imun la criza

Romania nu este imuna in contextul crizei financiare internationale, si cu atat mai putin sectorul energetic, a declarat, marti, la Forumul "Energia in Europa Centrala si de Est", directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe, informeaza AGERPRES. "In contextul crizei financiare si economice internationale, problema energiei este critica. Multi spun ca Romania este protejata. Romania nu este imuna crizei, cu atat mai putin sectorul energetic", a afirmat Mariana Gheorghe. Criza financiara ar putea avea impact asupra termenelor proiectelor si strategiilor din domeniul energetic, potrivit sursei citate.



Citeste mai mult...

Rata somajului in Bucuresti - 1,8%

Rata somajului in municipiul Bucuresti era de 1,8 la suta la inceputul acestei luni, potrivit Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM). Numarul somerilor indemnizati si neindemnizati se ridica la 18. 226 persoane, din care 10. 585 femei, potrivit AGERPRES. Peste 3. 000 de persoane, din care 1. 992 femei, sunt someri indemnizati care beneficiaza de prevederile Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca. Numarul absolventilor indemnizati care beneficiaza de prevederile Legii 76/2002 este de 178 (din care 119 femei). somerii neindemnizati care beneficiaza de prevederile Legii 76/2002 sunt in numar de 15.



Citeste mai mult...

Mediul online din Romania, in vreme de criza: prudenta la sfarsit de 2008, crestere si oportunitati in 2009

Mediul online din tarile emergente va fi cel mai rezistent schimbarilor produse de criza economica, lucru valabil si pentru Romania, unde nu vor fi afectate nici planurile de dezvoltare locala ale Yahoo - care a anuntat recent masuri de reducere a costurilor la nivelul intregului grup. Daca va reusi, asa cum e de asteptat, sa se adapteze rapid schimbarilor, mediul online ar putea chiar sa obtina beneficii in fata celorlalte medii, chiar daca, pentru moment, prudenta este cuvant de ordine in randul clientilor de publicitate. Asa cred vorbitorii romani si straini care au participat marti la conferinta RoNewMedia 2. 0.

Cuvinte cheie: online, romania, piata


Citeste mai mult...

Indicele general al BVB a scazut cu peste 4% in sedinta de marti. Bursele europene si americana au inregistrat pierderi consistente

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat pierderi importante in sedinta de tranzactionare de marti, pierderi mai accentuate fiind consemnate pe sectorul companiilor energetice. Lichiditatea pietei reglementate a scazut cu 25%, pana la 21,61 milioane de lei, echivalentul a 5,71 milioane de euro. Indicele compozit al Bursei, BET-C, a coborat cu 4,19%, la 2. 427,20 puncte, iar indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, s-a depreciat cu 4,35%, pana la 3. 218,82 puncte. BET-FI, indicele celor cinci societati de investitii financiare, a scazut cu 5,70% in sedinta de marti, la 15. 320,22 puncte.



Citeste mai mult...

Volatilitatea pretului petrolului va continua

Volatilitatea pretului petrolului va continua si in perioada urmatoare, a declarat, marti, directorul general Petrom, Mariana Gheorghe, la Forumul "Energia in Europa Centrala si de Est", potrivit AGERPRES. "Volatilitatea pretului petrolului va continua si in perioada urmatoare, in contextul crizei financiare si economice internationale", a afirmat aceasta. La inceputul lunii noiembrie, pretul petrolului scazuse sub 59 de dolari/baril, din cauza temerilor referitoare la recesiune in Statele Unite. Pretului petrolului a atins, in luna iulie 2008, valoarea record de 147 dolari/baril.



Citeste mai mult...

ANL - 40 de milioane de euro pentru constructia de noi locuinte

Peste 40 de milioane de euro ar putea veni in plus pentru constructia de locuinte de catre Agentia Nationala pentru Locuinte, daca macar 60 la suta dintre cei aproape 2. 300 de chiriasi ai ANL, carora le-au expirat contractele pe cinci ani, si-ar cumpara apartamentele in care stau, a afirmat, marti, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely.

Cuvinte cheie: locuinte, anl, cinci


Citeste mai mult...

Pro Tv anunta emisiuni matinale de dezbatere electorala. Antenele vor tot dezbateri, dar si publicitate fara bani

Pro Tv a notificat, marti, CNA ca va acoperi campania electorala cu noua emisiuni de dezbateri, in perioada 17-27 noiembrie. Tot marti, Antenele 1,2 si 3 au anuntat si ele Consiliul ca nu fac emisiuni de promovare electorala, ci doar de dezbatere, in cadrul carora vor difuza gratis spoturi electorale. Emisiunile de dezbateri ale Pro TV vor fi difuzate dimineata de la ora 9:15, in intervalul 17-27 noiembrie, mai putin sambata si duminica. Ultima emisiune, cea din 27 noiembrie, este programata la ora 22:15 si se vrea o dezbatere finala cu reprezentantii partidelor care au candidati in toate colegiile, respectiv PNL, PSD+PC, PD-L, PNG si UDMR.



Citeste mai mult...

Preturile apartamentelor au atins noi minime

Criza de pe piata imobiliara a adus preturile imobilelor la nivelul anului trecut si este de asteptat ca procesul de scadere sa continue, potrivit AGERPRES. De la inceputul anului, preturile imobilelor au scazut direct proportional cu cresterile din 2006-2007. Scaderea preturilor este vazuta drept o consecinta directa a crizei economice, instabilitatea acestora fiind determinata de diminuarea cererii solvabile de pe piata, mai ales in urma inaspririi conditiilor de creditare. Criteriul dominant al variatiei preturilor ramane insa locatia imobilului, urmata de dotarile si imbunatatirile aferente. O garsoniera confort I a atins pragul de 60.



Citeste mai mult...

Consumul de carburanti in Romania va stagna

Consumul de carburanti in Romania va stagna in perioada urmatoare, in cel mai bun caz, cu usoare oscilatii de plus/minus cinci la suta, estimeaza directorul general al companiei Petrom, Mariana Gheorghe, conform AGERPRES. "Pana acum, cererea de carburanti in Romania s-a dovedit a fi foarte inelastica in raport cu cresterea preturilor, dar pe de alta parte nu vad cum o criza financiara si economica nu poate duce la rationalizarea consumului", a declarat marti oficialul Petrom, la Forumul "Energia in Europa Centrala si de Est".

Cuvinte cheie: petrom, suta, perioada


Citeste mai mult...

Profit de circa 180 milioane lei la Transgaz

Compania Nationala de Transport al Gazelor Naturale Transgaz Medias a inregistrat, in primele noua luni ale acestui an, un profit net de 179,078 milioane lei, cu 3,93 la suta mai mare fata de cel obtinut in perioada similara a anului trecut, conform datelor remise Bursei de Valori Bucuresti. Profitul brut, care s-a cifrat la 210,625 milioane lei, a fost realizat in proportie de 107,8 la suta fata de program, nivelul acestuia fiind cu 14,289 milioane lei superior prevederilor din buget, iar profitul net realizat a inregistrat o crestere cu 6,89 la suta fata de nivelul programat (plus 11,548 milioane lei).

Cuvinte cheie: lei, milioane, suta


Citeste mai mult...

Alexandrescu, AIG Life: Nu am avut discutii si nici nu am primit oferte de preluare a companiei

Cand un actionar se imbolnaveste nu inseamna ca si noi suntem bolnavi. Suntem entitate juridica separata cu bilant separat, in timp ce actionarii se schimba tot timpul. Nu am avut discutii cu actionarul majoritar si nici nu am primit oferte pentru preluarea companiei, sustine Theodor Alexandrescu, director general al AIG Life. Compania a inregistrat cresteri ale rezultatelor financiare pe piata din Romania, forta de vanzari a crescut si numarul angajatilor va fi marit, in timp ce ponderea celor care au renuntat la polite este sub 1%. Informatia pe scurt:1.

Cuvinte cheie: polite, aig, life


Citeste mai mult...

Presedintele CA al UBS a vandut un milion de actiuni ale propriei banci

UBS, celebra banca elvetiana, a anuntat ca unul din membrii Consiliului de Administratie, Rainer-Marc Frey (numit din 2 octombrie, presedinte al CA), a vandut un million de actiuni ale bancii, pentru 17,7 mio CHF. Reamintesc ca UBS este anchetata in Statele Unite pentru evaziune fiscala, fiind acuzata ca a prezentat justitiei din aceasta tara informatii cu privire la 70 dintre clientii sai americani, potrivit Washington Post, citat de AFP, scrie Dan Popa pe blogul sau. Facand acest lucru, UBS a incalcat traditia bancilor elvetiene de a proteja identitatea clientilor sai, considera Washington Post.

Cuvinte cheie: ubs, washington, post


Citeste mai mult...

Compania de curierat DHL va concedia 9.500 de angajati din Statele Unite 

Compania multinationala de curierat DHL, unul dintre cei mai importanti jucatori de profil de pe piata americana, a anuntat luni ca va opera importante reduceri de personal - 9. 500 de angajati - si isi va suspenda serviciile din interiorul Statelor Unite, dar va continua transporturile catre alte tari. Compania DHL, care activeaza in domeniul curieratului, a anuntat ca va disponibiliza 9. 500 de angajati din Statele Unite, in conditiile in care firma isi va incheia livrarile de pe teritoriul SUA, dar va ramane prezent in curieratul maritim si international american, relateaza CNN.

Cuvinte cheie: sua, unite, dhl


Citeste mai mult...

Starbucks, cel mai mare lant de cafenele din lume, a afisat o scadere cu 96% a profitului in al patrulea trimestru

Starbucks Corp, cel mai mare lant de cafenele din lume, a raportat marti o scadere cu 96% a profitului net in al patrulea trimestru fiscal, peste asteptarile analistilor, anunta Bloomberg, citat de NewsIn. Profitul net a scazut cu 96%, la 5,4 milioane dolari, sau 1 cent/actiune, in intervalul iulie - septembrie, fata de 158,5 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei. Actiunile Starbucks s-au depreciat cu 2,9% spre finalul sedintei de tranzactionare pe platforma Nasdaq, dupa ce compania a estimat ca in 2009, castigurile vor fi intre 71 si 90 centi/actiune.



Citeste mai mult...

ArcelorMittal Hunedoara isi va opri productia. Siderurgistii vor fi trimisi in concedii prin rotatie

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara isi va opri productia, timp de aproximativ doua luni, iar cei 1. 200 de angajati vor fi trimisi in concedii prin rotatie in aceasta luna, iar luna viitoare in somaj tehnic, din cauza lipsei de comenzi, determinata de criza economica mondiala. Dupa aproape 80 de ani de functionare, combinatul siderurgic de la Hunedoara isi va opri productia din cauza crizei economice mondiale. "Combinatul isi va opri productia zilele urmatoare. Din cate stiu eu, ultima data cand acest combinat si-a oprit productia a fost la inceputul anilor '30, inainte de a ma naste eu.



Citeste mai mult...

Fitch, lacrimi, sarmalute

Decizia agentiei de rating Fitch de a retrograda ratingul tarii noastre nu a surprins decat oficialitatile Romaniei. Majoritatea celor cu care am discutat ieri imi declarau oficial ca este o decizie incorecta si ca fundamentele economiei noastre nu o valideaza. Neoficial, imi vorbeau despre jocuri subterane, despre oculte internationale care vor sa puna pe butuci tarisoara noastra cu campii si lanuri manoase. Unul din Finante mi`a spus inclusiv o chestie demna de “ineptia anului”, scrie Dan Popa pe blogul sau. Pai unde era Fitch cand Decebal il batea pe Traian sau cand muream (D`zeu sa ne ierte si sa ne odihneasca!) in luptele cu marile imperii?, ma intreba finantistul.

Cuvinte cheie: fitch, cand, romaniei

Citeste tot articolul Fitch, lacrimi, sarmalute

Citeste mai mult...

Mai bine somer in Spania, decat angajat in tara

Romanii din Spania nu doresc sa se intoarca in tara, in pofida spectrului somajului care afecteaza aproape trei milioane de persoane, sustine Vasile Moldovan, presedintele Asociatiei romanesti "Dor Roman" din suburbia madrilena Arganda del Rey, transmite corespondentul Agerpres, Ruxandra Constantinescu. "Viata de aici, felul cum merg lucrurile, in aspectele de zi cu zi - toate ii fac pe romani sa nu-si doreasca sa revina, chiar sub amenintarea somajului - ajutorul de somaj fiind de 800-1. 000 de euro, fata de un salariu de 200-300 de euro in tara", sustine Moldovan.



Citeste mai mult...

Romania trebuie sa continue reformele structurale

Romania a rezistat bine, pana acum, crizei internationale, dar trebuie sa continue reformele structurale, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, Arabela Aprahamian, specialist pentru dezvoltarea sectorului privat, in cadrul biroului Bancii Mondiale /BM/ in Romania, potrivit AGERPRES. "Este foarte important ca reformele structurale sa continue, in special pe mediul de afaceri si competitivitate, in contextul crizei actuale la nivel global", a spus reprezentanta BM, cu ocazia lansarii unui raport despre plata taxelor, de catre firma de consultanta financiara Pricewaterhouse Coopers.



Citeste mai mult...

Personalul din invatamant cere senatorilor sa respinga OUG 138/2008

Federatia Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret" protesteaza fata de noua incercare a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului de a induce in eroare intreaga opinie publica, cu privire la efectele cresterii salariilor in invatamant, sustin liderii sindicali Gheorghe Isvoranu, presedinte, si Marius Nistor, presedinte executiv, intr-o Scrisoare trimisa Senatului luni dimineata si preluata de Agerpres.



Citeste mai mult...

Jean-Claude Juncker cere bancilor sa faca mai mult

Presedintele Eurogrupului si premierul Luxemburgului, Jean-Claude Juncker, a declarat luni ca bancile europene nu au reactionat asa cum au sperat liderii politici atunci cand au lansat planurile de sprijinire a sistemului financiar si s-a declarat in favoarea masurilor de ajutorare destinate sectorului auto, transmite AGERPRES. Confruntate cu cea mai grava criza financiara de dupa cel de al doilea razboi mondial, guvernele din intreaga lume au adoptat in ultimele saptamani planuri de sprijinire a sectorului bancar, ce includ injectii de capital in bancile cu probleme si oferirea de garantii pentru credite.



Citeste mai mult...

Cursul BNR a urcat la 3,7482 lei/euro

Leul s-a mentinut pe depreciere in prima jumatate a sedintei valutare de luni, dupa ce agentia Fitch a coborat cu doua trepte ratingul acordat Romaniei, iar referinta publicata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a urcat cu 2,11 bani, la 3,7482 lei/euro. "Leul si-a mentinut tendinta de depreciere in prima parte a sedintei, iar in regiune evolutia este mixta. Forintul se depreciaza, dupa ce Fitch a coborat si ratingul Ungariei, desi la deschidere se aprecia in raport cu euro, iar zlotul continua sa se intareasca", a declarat dealerul unei banci. In jurul orei 13:00, transferurile se perfectau la 3,7470-3,7490 lei/euro, relateaza.



Citeste mai mult...

Guvernul ungar reduce riscurile pentru cei cu credite in valuta

Guvernul ungar a semnat un acord cu noua banci comerciale pentru a diminua riscurile de fluctuatie a cursului de schimb pentru cei care au contractat un credit in valuta si care acum se confrunta cu riscuri crescute pe fondul deprecierii considerabile a forintului, a declarat, vineri, ministrul ungar de Finante, Janos Veres, transmite AGERPRES. In ultimii ani, creditarea in valuta a crescut semnificativ atat in Ungaria cat si in celelalte state din Europa de Est, iar in prezent aproximativ 90 la suta din toate toate creditele ipotecare contractate in Ungaria sunt in valuta, in principal in euro sau franci elvetieni.

Cuvinte cheie: miliarde, euro, ungar


Citeste mai mult...

SIF-urile cresc cu peste 12 la suta la BVB

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis in crestere sedinta de tranzactionare de luni, iar indicele BET-FI al SIF-urilor a consemnat cel mai mare avans, 12,27 la suta. Indicele general al pietei BET-C a inregistrat o apreciere de 4,29 la suta in debutul sesiunii, iar indicele BET, ce reflecta evolutia celor mai lichide 10 actiuni listate, era in crestere cu 4,85 la suta, relateaza Agerpres. Indicele ROTX a urcat cu 4,61 la suta, in primele 40 de minute de la debutul transferurilor, indicele blue-chip extins BET-XT a crescut cu 6,60 la suta, iar indicele sectorial pentru energie si utilitati BET-NG a urcat cu 6,25 la suta.

Cuvinte cheie: indicele, suta, bvb


Citeste mai mult...

OPEC ar putea reduce din nou productia

Organizatia tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) ar putea reduce din nou productia, daca pretul petrolului nu se va majora, a declarat, sambata, presedintele organizatiei, Chakib Khelil, transmite AGERPRES. La sfarsitul lunii se va publica un raport OPEC, care va arata daca toate statele membre ale cartelului au respectat decizia de reducere a productiei de titei cu 1,5 milioane de barili pe zi. Chakib Khelil spera ca reducerea productiei sa majoreze si sa stabilizeze pretul petrolului la un nivel flexibil atat pentru statele exportatoare, cat si pentru cele care importa titei. "Un pret rezonabil s-ar situa intre 70 si 90 de dolari pe baril", a explicat presedintele OPEC.

Cuvinte cheie: pretul, opec, petrol


Citeste mai mult...

Bucurestiul se va bloca in 3 ani fara noua linie de metrou

Dan Ioan Popp, CEO Impact S. A. (dezvoltator de proiecte imobiliare complexe) a spus, in cadrul unei conferinte de presa, ca situatia infrastructurii din Bucuresti este o calamitate care nu se poate rezolva pe seama unei singure generatii, motiv pentru care administratia locala ar trebui sa apeleze la fonduri obtinute prin parteneriat public-privat si la imprumuturi pe termene lungi, potrivit AGERPRES. "Bucurestiul se va bloca in maximum 3 ani daca nu se da in folosinta noua linie de metrou si daca autoritatile nu inteleg ca nu se mai poate pasa raspunderea de la guvern, respectiv de la bugetul de stat, la cel local.

Cuvinte cheie: impact, lei, proiectul


Citeste mai mult...

Italia va injecta circa 15 miliarde de euro in principalele banci

Statul italian va injecta intre 10 si 15 miliard de euro in marile banci din Italia, prin achizitionarea de obligatiuni convertibile, in scopul consolidarii fondurilor proprii ale bancilor, informeaza AGERPRES. Potrivit Corriere della Sera, planul guvernului italian pentru sustinerea sectorului bancar ar urma sa aiba o valoare cuprinsa intre "10 si cel mai probabil 15 miliarde de euro" iar fondurilor vor fi absorbite de mai multe banci printre care se vor numara si UniCredit, Intesa Sanpaolo, Banca Monte dei Paschi di Siena (BMPS), Banco Popolare si Banca Popolare di Milano.



Citeste mai mult...

Jurnalul economic RFI - HotNews.ro: FMI anticipeaza scadere economica in zona Euro;

BCE a redus dobanda cheieBanca Centrala Europeana  a redus, joi, dobanda de politica monetara cu 0,5  procente, la 3,25%, cel mai scazut nivel din ultimii doi ani. Este a doua reducere facuta in mai putin de o luna, iar preÅŸedintele institutiei, Jean-Claude Trichet, nu a exclus o nouă relaxare a politicii monetare. Tot ieri, Banca Angliei a surprins pietele cu cea mai mare scadere de dobanda din 1981. Reducerea dobanzii de politica monetara a fost de 1,5 la suta, intr-o incercare dramatica de a-si salva economia. Si Bancile nationale din Elvetia, Danemarca si Cehia au redus dobanzile cheie.

Cuvinte cheie: nbsp, dolari, redus


Citeste mai mult...

BCR va inchide conturile curente inactive

Banca Comerciala Romana (BCR) va inchide, in perioada 8-9 noiembrie, conturile inactive apartinand persoanelor, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit. Procesul presupune inchiderea conturilor curente prin care clientii persoane fizice nu au efectuat operatiuni bancare in ultimele sase luni calendaristice consecutive si in care nu se regasesc sume de bani. "Clientii carora li se vor inchide conturile curente inactive nu vor avea de suportat nici un cost pentru aceasta operatiune", se mai arata in comunicat.



Citeste mai mult...

Panasonic a inceput discutiile pentru preluarea Sanyo

Pansonic a inceput oficial discutiile cu Sanyo, in vederea preluarii companiei, pentru o suma care ar putea depasi opt miliarde dolari, noteaza CNN. Directorii celor doua companii s-au intalnit vineri, de acum vor incepe serii intense de discutii si evaluari, iar cele doua conglomerate ar ptea bate palma pana la finele anului. "Panasonic si Sanyo vor crea echipe de proiect care vor incepe imediat discutii intense legate de alianta economica si de capital dintre cele doua companii, bazate pe premisa ca Sanyo sa devina o filiala a Panasonic, cu o serie de optiuni", mentioneaza o declaratie comuna a celor doua parti.

Cuvinte cheie: sanyo, doua, panasonic


Citeste mai mult...

SocGen si BNP Paribas au fost amendate cu cate 500.000 euro 

Autoritatea franceza de supraveghere a pietelor financiare (AMF) a amendat bancile Societe Generale (SocGen) si BNP Paribas cu cate 500. 000 euro, din cauza greselilor comise in cadrul listarii la bursa a companiei energetice EDF, in 2005, anunta NewsIn care citeaza Reuters. AMF a anuntat ca amenzile au fost aplicate din cauza unor erori precum promovarea ofertei de actiuni EDF catre clientii bancilor de retail, inainte ca prospectul privind listarea companiei energetice sa fie aprobat. Reprezentantii ambelor companii au declarat ca regreta incidentele, adaugand ca acestea au avut loc in cadrul unor filiale si au fost in contradictie cu politicile bancilor.

Cuvinte cheie: socgen, euro, cadrul


Citeste mai mult...

Cursul BNR a urcat vineri la 3,7271 lei/euro

Moneda nationala s-a depreciat usor vineri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) publicand un curs de referinta de 3,7271 lei pentru un euro, nivel cu 1,23 bani mai mare decat cel din ziua anterioara. Joi, un euro era cotat de canca centrala la 3,7148 lei. Dolarul american a castigat peste trei bani in fata monedei nationale, pana la 2,9135 lei pentru un dolar, fata de 2,8828 lei pentru un dolar, cat era joi. Francul elvetian a fost cotat vineri la 2,4827 lei, cu 1,08 bani mai mult decat joi, in timp ce 100 de yeni japonezi au fost cotati la 2,9933 lei, dupa ce in ziua anterioara cursul bancii centrale era de 2,9488 lei pentru 100 de yeni.

Cuvinte cheie: lei, bani, joi


Citeste mai mult...

Strainii au retras de pe bursa peste 22 milioane euro

Iesirile nete (diferentele intre vanzari si cumparari de actiuni) ale investitorilor straini la Bursa de Valori Bucuresti /BVB/ s-au cifrat in octombrie la 22,238 milioane euro (83,36 milioane lei), conform AGERPRES. Volumul total al schimburilor de actiuni in luna octombrie, la BVB, a fost de 142,31 milioane euro. Pe primele 10 luni din 2008 s-au inregistrat pe ansamblu iesiri nete ale investitorilor nerezidenti de 42,7 milioane euro. Plasamentele investitorilor straini in actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti s-au cifrat, luna trecuta, la circa 29,46 milioane euro, iar vanzarile de actiuni au fost in valoare totala de 51,7 milioane euro.



Citeste mai mult...

Liderii de sindicat recomanda amanarea grevei de la CFR

Liderii de sindicat recomanda angajatilor din caile ferate, dupa negocierile avute cu ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, sa amane greva pentru o perioada de maxim doua saptamani. In cursul zilei de astazi liderii sindicali vor avea raspunsul membrilor de sindicat daca vor intrerupe vineri lucrul sau nu pentru o perioada de maxim sase ore, incepand cu ora 7,00, informeaza AGERPRES. Recomandarea liderilor sindicali catre angajati este de a amana actiunea de protest pentru o perioada de maxim doua saptamani.



Citeste mai mult...

UPDATE: Vineri: Principalele burse asiatice se prabusesc din nou. Pretul petrolului a caborat sub 60 de dolari

UPDATE: Bursa din Tokyo a inchis in scadere cu 3,55%, pe o piata dominata de teama rpivind recesiunea mondiala. Indicele Nikkei a pierdut 316,14 puncte, pana la 3. 583,00 puncte, pe fondul previziunilor tot mai sumbre anuntate de marile companii japoneze, intre care si gigantul Toyota. Dupa o cadere in deschidere de peste 3%, bursa din  Hong Kong urcat cu 1,35%, iar cea din Shanghai cu 2,23%. Principalele burse din zona Asia-Pacific au deschis, vineri dimineata, in cadere masiva urmand tendinta bursei de pe Wall Street. Indicele bursei din Hong Kong a pierdut 3,14%, vineri, in deschiderea sedintei bursiere.

Cuvinte cheie: bursa, cadere, pierdut


Citeste mai mult...

Fermierii romani ar putea depune on-line cererile pentru platile pe suprafata

Fermierii romani ar putea depune on-line, din 2009, cererile pentru platile directe pe suprafata, a declarat, joi, directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Dan Gherghelas, potrivit AGERPRES. "La ora actuala suntem in faza de negociere directa cu cele doua consortii ramase la licitatie pentru adaptarea softului in vederea depunerii on-line a cererii. Vrem ca din 2009 sa existe posibilitatea depunerii cererilor pe Internet, dar acest lucru depinde de cand vom semna contractul cu dezvoltatorul", a precizat Gherghelas. Acesta a estimat ca la 1 decembrie ar putea avea semnat contractul cu dezvoltatorul.



Citeste mai mult...

Business Report: Telecabina intre Giurgiu si Ruse; Cutremur in PR: Bugetele din 2009 scad cu 40%; Medicii romani din strainatate, tentati cu 10.000 de € de privati; VW pregateste un rival pentru Smart Fortwo! Cumparatorii de apartamente s-au orientat spre inchiriere, iar Lamborghini Estoque poate primi si porpulsie diesel

Miliardara Susanne Klatten vrea sa preia complet concernul de chimie speciala Altana, spune FTD. SKion GmbH, care apartine imperiului Klatten, vrea sa plateasca 13 euro pe fiecare actiune Altana, a anuntat joi firma, la Kesel. Pretul oferit reprezinta cursul de miercuri al actiunii, plus un bonus de 38,4%. Klatten detine deja majoritatea la Altana, cu 50,1% din actiuni. Restul de actiuni ar costa cca 910 milioane de euro. Conducerea Altana a anuntat ca va analiza propunerea. In urma acestei propuneri, actiunea Altana a crescut joi la bursa cu 38%, atingand 37,17 euro. (Dani Rockhoff – Germania) Telecabina intre Giurgiu si Ruse.

Cuvinte cheie: euro, romania, piata


Citeste mai mult...

Reteaua feroviara are nevoie de venituri suplimentare

Reteaua feroviara are nevoie de venituri suplimentare, de finantare suplimentara, pentru cresterea sigurantei, confortului transportului pe calea ferata, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, dupa negocierile cu sindicatele angajatilor CFR, citeaza AGERPRES. "Se vor lua masurile utile pentru normalitate si pentru functionarea normala a cailor ferate. Sunt preocupat de finantarea suplimentara a caii ferate, pentru cresterea confortului, sigurantei transportului. Reteaua feroviara trebui sa aiba surse suplimentare de la buget pentru functionare si intretinere", a afirmat Ludovic Orban.



Citeste mai mult...

Nikkei a scazut cu 6,5%

Indicele japonez de referinta Nikkei a scazut, joi, cu 6,5%, cel mai mare declin zilnic din ultimele doua saptamani, in contextul in care actiunile exportatorilor au fost afectate de aprecierea yenului pe fondul temerilor privind situatia economiei mondiale. Nikkei a scazut, joi, cu 622,1 puncte, la 8. 899,14 puncte, acesta fiind cel mai mare declin zilnic de dupa 24 octombrie, relateaza Mediafax. Actiunile constructorilor auto au inregistrat pierderi puternice.

Cuvinte cheie: privind, joi, declin

Citeste tot articolul Nikkei a scazut cu 6,5%

Citeste mai mult...

Parlamentul trebuie sa tina cont de costurile antrenate de legi

Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat miercuri seara, la Galati, ca le recomanda parlamentarilor ca in momentul in care vor discuta despre ordonanta de blocare a majorarii salariilor profesorilor sa-si scoata ochelarii cu care au lucrat cand au legiferat legea de majorare a salariilor acestora, informeaza Agerpres. "Importanta nu este soarta ordonantei in Parlament, important este ca atunci cand Parlamentul legifereaza in domenii economice sa tina seama de implicatiile, de costurile pe care legile le antreneaza.



Citeste mai mult...